Rok za oddajo vlog na razpis za ADRASTOS 2023 - Slovensko mladinsko nagrado za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj je podaljšan!

Rok za oddajo vlog na razpis za ADRASTOS 2023 - Slovensko mladinsko nagrado za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj je podaljšan!

25. 07. 2023

Vir in informacije: IRDO -  Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, www.irdo.si

Vloge je potrebno oddati do 20. septembra 2023, podelitev nagrad pa bo 3. oktobra.

Strokovno-organizacijski odbor nagrade Adrastos se je odločil, da podaljšuje rok za oddajo vlog na prvi razpis za ADRASTOS 2023 - Slovensko mladinsko nagrado za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj. Rok za oddajo vlog na razpis ADRASTOS 2023 se je tako podaljšal skoraj za pol leta, iz 24. aprila na 20. september 2023. Mladi so namreč trenutno precej obremenjeni s študijskimi obveznostmi, zato bodo imeli v poletnem času več možnosti za pripravo dobrih vlog na ta razpis.

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) je v sodelovanju s podpornimi partnerji 21. marca objavil razpis Adrastos 2023, ki je namenjen mladinskim in drugim nevladnim organizacijam, izobraževalnim ustanovam in skupinam mladih, ki že delujejo na področju družbene odgovornosti ali trajnostnega razvoja ter tistim, ki so šele na začetnih stopnjah te razvojne poti.

Prijavitelji se lahko potegujejo za nagrado v dveh kategorijah, in sicer:

  • ADRASTOS 2023 - SEMENA SEDANJOSTINagrada za že izveden mladinski projekt (v šolskem letu 2022/23) in
  • ADRASTOS 2023 - VIZIJA PRIHODNOSTI - Nagrada za idejo prihodnosti(projekt za idejo za izvedbo projekta, ki temelji na enem izmed področij oz. ciljev trajnostnega razvoja Agende ZN 2030 ter Standarda za družbeno odgovornost ISO 26000:2010).

Adrastos je slovenska mladinska nagrada za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj. Z razpisom organizatorji prepoznavajo, strokovno potrjujejo in nagrajujejo projekte in ideje ter delovanje mladih na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja. Zavzetost mladih je namreč ključ transformacije naše družbe v bolj trajnostno in družbeno odgovorno družbo.

Udeležba na razpisu je za mlade brezplačna, skupaj z njihovimi mentorji v izobraževalnih ustanovah pa bodo spoznali, kako se lotiti zelenega prehoda v praksi ter kakšne so aktualne usmeritve na tem področju.

Razpis je odprt od 21. marca dalje, rok za oddajo vlog je 20. september, zmagovalci pa bodo znani 3. oktobra 2023.

Razpisna dokumentacija in več informacij je dosegljivih na spletnem mestu inštituta IRDO in na spletni strani: www.adrastos.si.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj