SPIRIT Slovenija z delovnimi obiski lokalnega okolja do boljših ukrepov za podjetja

SPIRIT Slovenija z delovnimi obiski lokalnega okolja do boljših ukrepov za podjetja

25. 07. 2023

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 18. 7. 2023, www.spiritslovenia.si

V. d. direktorja javne agencije SPIRIT Slovenija bo v juliju in avgustu 2023 nadaljeval z delovnimi obiski slovenskih regij, v sklopu katerih bo skupaj s predstavniki agencije obiskal tamkajšnje podporne institucije, ki izvajajo storitve Slovenske poslovne točke Svetovanje, sofinancirane preko javne agencije SPIRIT Slovenija iz proračuna Republike Slovenije in iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, ter se srečal z gospodarstveniki posamezne regije.

Namen obiskov je seznanitev s stanjem, priložnostmi in izzivi gospodarstva v posamezni regiji ter s predlogi in pobudami za ukrepe, ki jih tamkajšnji podjetniki najbolj potrebujejo.

Slovenija se lahko pohvali z izjemno pestrim in razvejanim podpornim okoljem za podjetja. Pomembno vlogo pri razvoju in globalni konkurenčnosti podpornega okolja ima država, tako z vsebinsko podporo, kot z zagotavljanjem povratnih in nepovratnih virov financiranja. Storitve svetovanja in izobraževalnih dogodkov so za potencialne podjetnike in podjetnike na regionalnih točkah SPOT Svetovanje brezplačne in jih izvajajo SPOT svetovalci in podjetniški mentorji zaposleni na razvojnih agencijah, gospodarski in obrtnih zbornicah ter inkubatorjih skupaj s številnimi strokovnjaki. Točke SPOT Svetovanje delujejo v okviru sistema SPOT, ki je namenjen celoviti podporni potencialnim podjetnikom in podjetnikom na področju ustanavljanja podjetij, dviga kompetenc, svetovanja in mentoriranja ter internacionalizacije.

Rok Capl, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija: »SPIRIT Slovenija skrbi za mrežo podjetniških svetovalcev po vsej državi in s tem nudi popolno podporo podjetnikom pri ustanovitvi in rasti ter razvoju podjetja ter s tem aktivno spodbuja razvoj podjetništva. Z željo, da bi v prihodnje naše storitve, programe in aktivnosti izboljšali ter jih zasnovali v skladu s potrebami podjetij, poleti nadaljujemo s serijo delovnih obiskov po slovenskih regijah. Obiskali bomo tamkajšnje deležnike podpornega okolja ter nekaj lokalnih podjetij. Namen delovnih obiskov je seznanitev s stanjem gospodarstva v posamezni regiji, s priložnostmi in izzivi ter načrti, predvsem pa se veselimo predlogov in pobud za ukrepe, ki jih tamkajšnji podjetniki najbolj potrebujejo. Prepričani smo, da bomo na ta način podporno okolje za podjetja še izboljšali in omogočili uresničitev še več uspešnih podjetniških zgodb.«

Predvideni TERMINI DELOVNIH OBISKOV:

Datum 

Regija

20. 7. 2023

Pomurje

21. 7. 2023

Gorenjska

1. 8. 2023

Goriška

8. 8. 2023

Primorsko notranjska regija

9. 8. 2023

Podravje

17. 8. 2023

Koroška

18. 8. 2023

JV Slovenija

23. 8. 2023

Obalno-kraška regija

24. 8. 2023

Zasavje

TBC

Osrednjeslovenska regija

***

SPIRIT Slovenija z različnimi ukrepi in aktivnostmi predstavlja »one stop shop« za podjetja v vseh fazah njihovega poslovanja. Letos praznuje 10. obletnico delovanja pod tem imenom, sicer pa se lahko pohvali s tridesetletno zgodovino uspešnega delovanja v podporo slovenskim podjetjem ter vzpostavljanju in krepitvi podpornega podjetniškega ekosistema doma in v tujini. »Ves čas delovanja si v sodelovanju in povezovanju z drugimi državnimi in regionalnimi deležniki močno prizadevamo, da je podjetniška podpora v Sloveniji kakovostna, sodobna in primerna za vse inovativne in ambiciozne ideje

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj