Konec avgusta bo Slovensko-korejski poslovni forum in srečanje s korejskimi podjetji

Konec avgusta bo Slovensko-korejski poslovni forum in srečanje s korejskimi podjetji

18. 07. 2023

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 13. 7. 2023, www.spiritslovenia.si

SPIRIT Slovenija 30. in 31. avgusta 2023 organizira Slovensko-korejski poslovni forum in B2B srečanja s korejskimi podjetji. Gre za nadaljevanje letošnjih aktivnosti za okrepitev gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Republiko Korejo ter vzpostavljanje trdnih poslovnih vezi med slovenskimi in korejskimi partnerji. Slovenska podjetja lahko svoj interes za udeležbo na poslovnem forumu in srečanju s korejskimi podjetji potrdijo najkasneje do 23. julija 2023.

SPIRIT Slovenija je v letošnjem letu samostojno in skupaj s partnerji že izvedla številne aktivnosti, povezane s korejskim trgom, in sicer: obisk korejske delegacije v Sloveniji pod vodstvom župana mesta Busan, ter nedavni izjemno uspešen obisk gospodarske delegacije, ki je potekala ob uradnem obisku ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana in ministrice za zunanje in evropske zadeve Tanje Fajon v Seulu. V času obiska vladno-gospodarske delegacije sta SPIRIT Slovenija in korejska partnerska gospodarsko-investicijska agencija KOTRA podpisali memorandum o medsebojnem sodelovanju. S tem sta se še dodatno zavezali h krepitvi gospodarskega sodelovanja med državama.

SPIRIT Slovenija v sodelovanju s Korejsko gospodarsko zbornico pripravlja povratni obisk delegacije korejskih podjetij v Slovenijo, ki bo predvidoma potekal 30. in 31. avgusta 2023. Agencija vabi podjetja, da svoj interes za udeležbo na poslovnem forumu in srečanju s korejskimi podjetji potrdijo najkasneje do 23. julija 2023. Korejska gospodarska zbornica že aktivno sodeluje pri promociji mesta Busan kot potencialnega organizatorja svetovne razstave Expo 2030 in si prizadeva za okrepitev gospodarskega sodelovanja med državama, zato se bo še posebej angažirala pri zagotavljanju ustreznih partnerjev slovenskim podjetjem.

Dodatne informacije in prijave

***

Republika Koreja za Slovenijo predstavlja izjemno obetaven trg, s katerim si država prizadeva poglobiti poslovno sodelovanje. Je četrto največje gospodarstvo v Aziji, z močno razvitim proizvodnim sektorjem, osredotočenim na izvoz. V državi prevladujejo proizvodnja polprevodnikov, vozil, petrokemičnih izdelkov, tekstilna industrija, jeklarstvo, avtomobilska industrija, ladjedelništvo ter proizvodnja elektronskih izdelkov. Poleg tega je Južna Koreja največji svetovni proizvajalec polprevodnikov. Tuji izvozniki imajo v Južni Koreji številne poslovne priložnosti v kemični industriji, na trgu kozmetike ter na področju umetne inteligence in pametnih tovarn.

V letu 2022 je Slovenija v Južno Korejo izvozila blago v vrednosti 71 milijonov EUR, medtem ko ga je uvozila za 370 milijonov EUR. Skupna blagovna menjava med državama je v letu 2022 znašala 441 milijonov EUR, s čimer se je Južna Koreja uvrstila na 28. mesto med najpomembnejšimi trgovinskimi partnericami Slovenije. Med izvoznimi artikli iz Slovenije v Južno Korejo prevladujejo električni stroji in oprema, medtem ko Slovenija iz Južne Koreje največ uvaža železo in jeklo.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj