ESG pripomoček - podjetjem na voljo spletno orodje za samooceno trajnostne usmerjenosti!

ESG pripomoček - podjetjem na voljo spletno orodje za samooceno trajnostne usmerjenosti!

19. 06. 2023

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Slovenski podjetniški sklad, www.podjetniskisklad.si

Slovenski podjetniški sklad je za start-up in scale-up podjetja ter druga inovativna mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP) razvil t.i. »ESG pripomoček« - napredno spletno orodje za samooceno trajnostne usmerjenosti.

ESG pripomoček podjetjem omogoča, da ocenijo svojo trajnostno naravnanost in prepoznajo morebitna okoljska, družbena in upravljavska tveganja svojega poslovanja.

  • Podjetja se lahko v orodje na enostaven način registrirajo, izpolnijo vprašalnik s 30 kratkimi vprašanji in na svoj e-mail naslov prejmejo avtomatsko generirano poročilo, ki vsebuje oceno njihove trajnostne usmerjenosti in priporočila za izboljšave.
  • ESG pripomoček se osredotoča na različne vidike trajnosti, in sicer okoljske vidike(npr. poraba virov, ravnanje z odpadki), družbene vidike (npr. raznolikost in enake možnosti, zdravje in varnost pri delu in v odnosu do strank ipd.) in upravljavske vidike (npr. zasebnost in varovanje podatkov, upravljanje z davki ipd.).
  • Orodje je zasnovano na Global Reporting Initiative (GRI) standardih, ki zagotavljajo kredibilnost in primerljivost rezultatov.
  • Podjetja se bodo z uporabo pripomočka v prvi vrsti podrobneje seznanila s koncepti trajnostnega poročanja, poleg tega pa bodo dobila prvi vpogled v njihovo trenutno stanje in možnosti za izboljšavena področju obvladovanja okoljskih, družbenih in upravljavskih tveganj.

Več o ESG pripomočku najdete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj