SPIRIT Slovenija skupaj s podjetji prvič na sejem Newcast v Nemčijo

SPIRIT Slovenija skupaj s podjetji prvič na sejem Newcast v Nemčijo

12. 06. 2023

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 9. 6. 2023, www.spiritslovenia.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija, izvajalska institucija Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, na pobudo slovenskih podjetij letos prvič organizira skupinsko predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmu NEWCAST. Sejem bo potekal med 12. in 16. junijem 2023 v Düsseldorfu in se odvija vsaka štiri leta, velja za enega vodilnih mednarodnih sejmov s področja livarske tehnologije.

V tem času bodo na düsseldorfskem sejmišču potekali štirje sejmi - GIFA, METEC, THERMPROCESS in NEWCAST - za livarsko tehnologijo, lite izdelke, metalurgijo in termično procesno tehnologijo, ki so si med seboj komplementarni in skupaj sestavljajo celoto. Veljajo za vodilne na svetu na svojem področju in ponujajo edinstveno priložnost za povezovanje z vrhunskimi strokovnjaki, odkrivanje najnovejših trendov in tehnologij ter raziskovanje novih poslovnih priložnosti. Kot pravijo organizatorji, se v skladu z načrtom EU za varstvo podnebja 2050 tudi metalurška industrija ukvarja z aktualnimi vprašanji, ki bodo tudi v ospredju letošnjih sejmov:  trajnost, krožno gospodarstvo, razogljičenje v kovinski industriji, nove proizvodne tehnologije in inovativni procesi v obdelavi jekla in kovin ter umetna inteligenca in digitalizacija industrije. 

SPIRIT Slovenija je lani poleti objavil javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupnem slovenskem prostoru na sejmu Newcast, ki obsega 70m2 razstavne površine in je v sejemski hali številka 13 (številka razstavnega prostora D56). Svoje storitve bo obiskovalcem sejma letos predstavljalo 5 slovenskih podjetij, in sicer: Exoterm – IT, d. o. o., ISKRA ISD - Livarna, d. o. o., Livarna Titan, d. o. o., MLM, d. d. in Talum d. d.

Skupna predstavitev podjetij na sejmu Newcast je le ena od 8 skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na izbranih mednarodnih sejmih v tujini, ki jih bo SPIRIT Slovenija pripravil v letošnjem letu. Agencija te predstavitve izvaja na podlagi izraženega interesa podjetij. Podjetja, ki se skupinskih sejemskih predstavitev udeležujejo, pravijo, da so za podjetja učinkovitejši, saj so organizacijsko in stroškovno bolj ugodni, razstavni prostor pa je tudi bolj opazen, saj nastopajo pod okriljem države. Trenutno SPIRIT Slovenija zbira predloge podjetij za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2024 in prvem četrtletju leta 2025. Rok za zbiranje predlogov se izteče 30. 6. 2023. Več informacij

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj