Odtenki vključujočega izobraževanja, Ljubljana

Odtenki vključujočega izobraževanja, Ljubljana

12. 06. 2023

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 29. junij 2023, med 9.30 in 14.00 uro

Kraj: Hiša Evropske Unije, Dunajska cesta 20, Ljubljana

V mesecu juniju 2023 bo potekal izobraževalni dogodek na temo: 'Vključujoče izobraževanje za osebe z omejenimi možnostmi'.

Izobraževalni dogodek se izzivov vključujočega izobraževanja loteva skozi izpraševanje, kateri so tisti možni odtenki, na katere se vključevanje v izobraževanju odraslih lahko opira.

Dogodek vključevanje osvetli skozi formulo 'segregacija-integracija-inkluzija', ki cilja na populacijo oseb z omejenimi možnostmi (osebe z oviranostmi, osebe z oviranostmi, osebe s posebnimi potrebami). V tej luči odgovori na izziv, kaj v izobraževalnem procesu predstavlja nadgradnjo integracije v inkluzijo pri tej ciljni populaciji.

Dogodek vključujočega izobraževanja ne zamejuje zgolj na osebe z omejenimi možnostmi, temveč pomen krepitve tovrstnega izobraževanja razume kot nekaj, kar se samoumevno nanaša na vse udeležence izobraževalnega procesa.

Dogodek v cilju spodbujanja oseb z omejenimi možnostmi v neformalno izobraževanje odraslih, poudari še vlogo podpornih in novih tehnologij.

Vsebina dogodka se je razvijala v mednarodnem timu evropskega razvojnega projekta IEDA - vključevanja oseb z oviranostmi v neformalno izobraževanje odraslih iedaproject.euv katerem so sodelovale partnerske organizacije iz Hrvaške, Češke, Slovaške, Grčije, Romunije, Avstrije in Slovenije.

Dogodek je namenjen strokovnim delavcem, sodelavcem in prostovoljcem s področja izobraževanja odraslih, socialnega varstva, nevladnih organizacij, podjetništva, ali tistim, ki jih ta tema zanima.

Udeležba je brezplačna.

Rok za prijavo je do 26. junija 2023.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj