Zaposlovanje in delo tujcev, Celje

Zaposlovanje in delo tujcev, Celje

30. 05. 2023

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 15. junij 2023, ob 10.00 uri

Kraj: Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje, Cesta na Ostrožno 4, Celje

SPOT svetovanje Savinjska vas vabi na strokovni posvet z naslovom: »Zaposlovanje in delo tujcev«, ki bo potekal v četrtek, 15. junija 2023, ob 10.00 uri v dvorani OOZ Celje, Cesta na Ostrožno 4, Celje.

Slovensko gospodarstvo se sooča s precejšnjim pomanjkanjem delavcev določenih poklicev, kar se rešuje tudi s pomočjo zaposlovanja delavcev iz drugih držav.

Strokovni posvet je namenjen predstavitvi postopkov pri zaposlovanju in delu tujcev, predvsem z vidika novosti, aktualnih sprememb in dopolnitev zakonodaje, kot tudi odprtim vprašanjem s tega področja.

V aprilu so namreč začeli veljati novela Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev (ZZSDT-D), novela Zakona o tujcih (ZTuj-2G) ter novi Zakon o čezmejnem izvajanju storitev (ZČmIS-1).

Predstavitev bodo izvedli sodelavci Zavoda RS za zaposlovanje z dolgoletnimi izkušnjami s področja zaposlovanja in dela tujcev: ga. Anka Rode in g.  Miho Šepec, Služba za pravne zadeve, področje zaposlovanja in dela tujcev, Zavod RS za zaposlovanje.

Udeležba je brezplačna za vse udeležence, število udeležencev je omejeno. Posvet bo trajal 2 uri.

Prijavite se lahko do vključno srede, 14. 6. 2023 oziroma do zasedbe mest.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj