Spoznajte makedonske iskalce zaposlitve in se povežite z njimi

Spoznajte makedonske iskalce zaposlitve in se povežite z njimi

23. 05. 2023

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Zavod RS za zaposlovanje, 18. 5. 2023, www.ess.gov.si

V prvi polovici junija bosta v organizaciji Veleposlaništva RS v Skopju in v sodelovanju z našim Zavodom potekala dva dogodka z naslovom Zaposlovanje in življenje v Sloveniji, na katerih se boste imeli priložnost povezati z makedonskimi iskalci zaposlitve. Vabljeni, da se pridružite in se v živo predstavite potencialnim kandidatom v Skopju in Bitoli.

Na Zavodu RS za zaposlovanje si prizadevajo pomagati delodajalcem pri zagotavljanju ustreznega kadra. Ob njegovem pomanjkanju na domačem trgu dela vam omogočajo, da se povežete tudi z iskalci zaposlitve iz tujine. 

Izberite termin in lokacijo ...

Prva dogodka v tujini, na katerih se boste lahko srečali s tamkajšnjimi iskalci zaposlitve, bosta potekala v Severni Makedoniji:

  • sreda, 7. junij 2023, Skopje, med 10.00 in 17.00 uro, Hotel Double Tree by Hilton Skopje,Bulevar ASNOM 17, Skopje,
  • četrtek, 8. junij 2023, Bitola, med 10.00 in 17.00 uro, Kulturno-informativni center Bitola – Oficirski dom, Širok Sokak 145,Bitola.

Sodelujočim delodajalcem bo zavod brezplačno zagotovil razstavni prostor, kjer se boste lahko tudi pogovorili s potencialnimi kandidati. Ravno tako bodo poskrbeli za promocijo obeh dogodkov. Za organizacijo potovanja in bivanja v Severni Makedoniji pa boste poskrbeli sami (financiranje stroškov prevoza, nočitve in prehrane). 

Število mest za delodajalce na dogodku je omejeno. 

Prednost pri izboru boste imeli delodajalci, ki ste zavodu v letu 2022 sporočili večje število prostih delovnih mest. Zagotovili bodo zastopanost delodajalcev iz vseh območnih služb glede na vaš sedež. Hkrati se bodo trudili zagotoviti heterogeno zastopanost glede na vašo dejavnost in zastopanost delodajalcev iz dejavnosti, ki so v raziskavi Napovednik zaposlovanja 2022-II sporočili večje težave pri iskanju kandidatov (npr. zdravstvo in socialno varstvo, gostinstvo).

Kako se prijavite?

Vabijo vas, da za udeležbo na dogodku izpolnite spletno prijavnico najkasneje do 25. 5. 2023.

Če bodo prejete prijave presegale razpoložljiva mesta, bodo med prijavljenimi opravili izbor sodelujočih.

Vsi prijavljeni delodajalci boste o rezultatih izbora obveščeni do 29. 5. 2023. 

Kaj pa, če se dogodka ne morete udeležiti?

Z vašimi prosti delovnimi mesti lahko seznanijo iskalce zaposlitve in vas z njimi povežejo po dogodku, če boste tako želeli. 

Delodajalce, ki želite takšno brezplačno promocijo na dogodku, prosijo, da izpolnite obrazec.

Izpolnjen obrazec do 31. 5. 2023 posredujete po e-pošti na e-naslova: biljana.nikolov@ess.gov.si in helena.jerebic@ess.gov.si.

Informacije za kandidate

Na dogodkih bodo iskalcem zaposlitve na razstavnem prostoru Zavoda in Info točkah za tujce ter v spremljajočem programu, zagotovili informacije o življenju in delu v Sloveniji, o pogojih in postopkih zaposlovanja tujcev ter odgovarjali na njihova vprašanja.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj