Slovenski paviljon v Dubaju odlična priložnost za promocijo podjetij

Slovenski paviljon v Dubaju odlična priložnost za promocijo podjetij

09. 05. 2023

Vir in informacije: STA, 6. 5. 2023, www.sta.si

Slovenski paviljon za svetovno razstavo Expo 2020 v Dubaju, ki ostaja na prvotni lokaciji, je odlična priložnost za promocijo slovenskih podjetij. Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z vlado in drugimi institucijami v Dubaju načrtujejo več dogodkov, v pripravi pa so tudi poslovni paketi kot dodatna priložnost za promocijo.

Slovenski paviljon skupaj s paviljoni, ki so se jih odločile ohraniti v Dubaju druge države, sestavlja Expo City. Trenutno med drugim omogoča organizacijo dogodkov za poslovno javnost, sprejem delegacij in organizacijo dogodkov zanje, družabne dejavnosti ter promocijo Slovenije kot turistične destinacije. V pripravi so tudi poslovni paketi, ki bodo podjetjem nudili dodatne priložnosti za njihovo pojavnost.

Če bo vlada sprejela odločitev glede preureditve paviljona, bo možno izvajati promocijske in predstavitvene aktivnosti podjetij prek različnih programskih sklopov; med drugim v obliki startup pospeševalnika, regionalnega stičišča naprednih digitalnih tehnologij za Srednji in Daljni vzhod ter Afriko, virtualnega paviljona, organizacije poslovnih delegacij in srečanj na paviljonu, dejavnosti, povezanih s promocijo Slovenije kot turistične destinacije, ter družabnih dejavnosti s ciljem promocije Slovenije, njene kulture in povezovanja slovenske skupnosti v Združenih arabskih emiratih.

Več o tem

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj