Odprt je 3. razpis za male projekte v okviru Sklada za inovacije

Odprt je 3. razpis za male projekte v okviru Sklada za inovacije

03. 05. 2023

Vir in informacije: Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, 4. 4. 2023, www.gov.si

30. marca 2023 se je odprl 3. razpis za male projekte v okviru Sklada za inovacije. V okviru tega razpisa je na voljo 100 milijonov evrov v obliki nepovratnih sredstev, in sicer za projekte, ki imajo kapitalske izdatke med 2,5 in 7,5 milijona evrov.

Za sredstva se lahko potegujejo inovativni projekti s področij obnovljivih virov energije, razogljičenja elektro-intenzivnih industrij, shranjevanja energije ter zajema, shrambe in uporabe ogljika. Tehnologije v okviru prijavljenih projektov morajo biti dovolj zrele in imeti potencial za doseganje bistvenega zmanjšanja emisij toplogrednih plinov v primerjavi s tehnologijami, ki so trenutno na voljo na trgu. Iz Sklada za inovacije se lahko sofinancira do 60 odstotkov kapitalskih izdatkov v okviru posameznega projekta.

Več informacij o razpisu je dostopnih na spletni strani Evropske komisije (v angleščini).

Potencialne prijavitelje projektov obveščajo, da se lahko za več informacij o tem razpisu obrnejo na slovensko nacionalno kontaktno točko za Sklad za inovacije oz. na Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Langusova ulica 4, Ljubljana, kontaktna oseba: Ana Klemen, Tel: (01) 478 7614, e-naslov: ana.klemen@gov.si.

4. julija 2023 bo potekala tudi delavnica na temo priprave prijavnic na razpise v okviru Sklada za inovacije.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj