Natečaj WTO, ICC in ITC za mala podjetja za leto 2023

Natečaj WTO, ICC in ITC za mala podjetja za leto 2023

25. 04. 2023

Vir in informacije: Izvozno okno, 4. 4. 2023, www.izvoznookno.si

Neformalna delovna skupina za mikro, mala in srednje velika podjetja (MSME), ki v okviru Svetovne trgovinske organizacije (WTO) naslavlja specifike vključevanja MSME v mednarodni trgovinski sistem, je skupaj z Mednarodno trgovinsko zbornico (ICC) in Mednarodnim trgovinskim centrom (ITC) objavila letošnji natečaj za prvaka malih podjetij z naslovom: »Pomoč malim kmetom pri globalnem razvoju«.

Zmagovalci bodo razglašeni na virtualnem dogodku na dan MSME, 27. junija 2023.

Natečaj vabi k oddaji predlogov za pomoč malim kmetom pri dostopu do mednarodnih trgov in dobavnih verig. Predloge lahko oddajo mala podjetja, industrijska združenja, gospodarske zbornice in nevladne organizacije.

Namen letošnjega natečaja je dvigniti ozaveščenost podjetij in oblikovalcev politik o težavah, s katerimi se srečujejo mali kmetje pri vstopu v mednarodno trgovino, izpostaviti najboljše prakse in podpreti sodelovanje malih kmetov v mednarodni trgovini z namenom poslovnih inovacij in večje odpornosti.

Rok za oddajo predlogov je 5. maj 2023.

Podrobnejše informacije so na voljo na spletišču WTO na tej povezavi.

Natečaj je priložnost za podjetja, industrijska združenja, gospodarske zbornice in nevladne organizacije, da predlagajo inovativne, praktične načine za pomoč malim in srednje velikim podjetjem pri aktivnejšem vključevanju v svetovno trgovino.

Prve nagrade v okviru natečaja so podelili ob robu predstavitve svežnja priporočil neformalne delovne skupine za MSME pri WTO decembra 2021. Takrat je bilo v javno uporabo predano tudi spletno orodje Trade4MSMEs, kot pomoč malim podjetjem pri iskanju informacij za izboljšanje njihove sposobnosti mednarodnega trgovanja.

Več informacij o neformalni plurilateralni pobudi WTO za MSME, v kateri sodeluje že 97 držav članic, tudi Slovenija, je na voljo na spletišču WTO na tej povzavi.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj