Brezplačni spletni dogodek na temo novega zakona o čezmejnem izvajanju storitev ter sprejetih spremembah o zaposlovanju in delu tujcev

Brezplačni spletni dogodek na temo novega zakona o čezmejnem izvajanju storitev ter sprejetih spremembah o zaposlovanju in delu tujcev

25. 04. 2023

Datum: 9. maj 2023, ob 9.00 uri

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

SPOT svetovanje Savinjska in Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenske Konjice vabimo male gospodarske družbe in samostojne podjetnike na brezplačni spletni dogodek na temo novega zakona o čezmejnem izvajanju storitev ter sprejetih spremembah o zaposlovanju in delu tujcev, ki bo v torek, 9. maja 2023, ob 9.00 uri preko spletnega orodja ZOOM.

Vsebina dogodka: 

Sprejet je bil Zakon o čezmejnem izvajanju storitev. Kakšne so spremembe omenjenega zakona se sprašujejo podjetja, ki pretežno delajo v tujini in napotujejo svoje delavce v tujino? Prav tako so sprejete zakonske spremembe in dopolnitve Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev. Zavod RS za zaposlovanje bo po novem izdajal soglasje za zamenjavo (delodajalca, delovnega mesta ali soglasja za delo pri dveh ali več delodajalcih). Na novo je določen tudi rok za nastop dela s strani tujca ter ostale obveznosti delodajalca. Torej, vse sprejete novosti bodo podrobneje predstavljene na seminarju.

Program:

 • za koga velja po novem Zakon o čezmejnem izvajanju storitev; 
 • pogoji za čezmejno izvajanje storitev delodajalcev in samozaposlenih oseb;
 • pogoji za izdajo potrdila A1 v eni članici EU;
 • pogoji za izdajo potrdila A1 za opravljanje del v dveh državah članicah EU-ja;
 • dvomi o opravljanju dejavnosti po izdaji potrdila A1;
 • uporaba Zakona o splošnem upravnem postopku in pravno varstvo;
 • čezmejno opravljanje storitev tujih delodajalcev in tujih samozaposlenih oseb;
 • pogoji opravljanja tujih prevoznikov v RS;
 • sodelovanje med državami članicami EU in evidence;
 • nadzor in prenehanje veljavnosti 144. člena Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju;
 • sprejete spremembe in dopolnitve Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev;

Seminar je namenjen majhnim družbam in samostojnim podjetnikom, posameznikom in podjetjem in bo predvidoma trajal do 11.00 ure.

Predavateljica: Zdenka Bedekovič, univ.dipl.ekon., specialist za področje plač, knjigovodstva in poslovanja v tujini je zaposlena v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, na mestu svetovalke - specialistke s področja plač, knjigovodstva in poslovanja v tujini dnevno svetuje članom in potencialnim članom zbornice. Je avtorica številnih člankov revije Obrtnik podjetnik. Sodelovala pri spremembah novega Zakona o čezmejnem izvajanju storitev, kot član delovne skupine za sprejem novosti. Prav tako pa je sodelovala pri spremembah in dopolnitvah Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev.

Udeležba na dogodku je brezplačna, obvezna je prijava do zapolnitve mest.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj