Texas feels Slovenia: uspešna predstavitev slovenskega gospodarstva in turizma v Dallasu

Texas feels Slovenia: uspešna predstavitev slovenskega gospodarstva in turizma v Dallasu

11. 04. 2023

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, 7. 4. 2023, www.gov.si

Na poslovno-investicijski konferenci Texas Feels Slovenia se je Slovenija v četrtek potencialnim poslovnim partnerjem iz ZDA predstavila kot odlična gospodarska partnerica, država investicijskih priložnosti in trajnostna turistična destinacija z edinstvenimi doživetji za zahtevne goste. V sklopu dogodka so se ameriška in slovenska podjetja ter destinacije srečali na dvostranskih (B2B) srečanjih, na katerih so preverjali možnosti za sklepanje konkretnih poslov. Današnji dan bo v Dallasu namenjen obiskom ameriških podjetij ter večernemu vrhuncu - slovensko zeleno obarvani NBA košarkarski tekmi I feel Slovenia night med Dallas Mavericksi in Chicago Bullsi.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je skupaj s SPIRIT Slovenija in Slovensko turistično organizacijo (STO) ter partnerji letos ponovno pripravilo odmevno poslovno in promocijsko dogajanje v Dallasu, katere se udeležuje 39 podjetij in turističnih destinacij. To deveto največje ameriško mesto po številu prebivalcev je za slovensko gospodarstvo, ki išče priložnosti na 332-milijonskem ameriškem trgu, odlična odskočna deska zaradi prepoznavnosti in izredne priljubljenosti slovenskega košarkarskega superzvezdnika Luke Dončića, člana NBA košarkarskega kluba Dallas Mavericks. V skupnem projektu, ki je del širših, kontinuiranih in ciljno usmerjenih promocijskih aktivnosti Slovenije na trgu ZDA, sodelujejo še Urad Vlade RS za komuniciranje (UKOM), Turizem Ljubljana, Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve ter Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Kot programski partner nastopa AmCham Slovenija.

Slovenska podjetja navdušila s svojimi prebojnimi rešitvami

Prvi dan dogajanja je v četrtek postregel z odmevno poslovno-investicijsko konferenco. Med več kot 170 udeleženci so bili predstavniki številnih vodilnih ameriških podjetij z različnih področij in vsi so bili nad Slovenijo navdušeni.

Na dogodku so odlični govorci predstavili slovensko in dallaško poslovno in investicijsko okolje, priložnosti za sodelovanje ter primere uspešnih poslovnih zgodb slovenskih podjetij v Teksasu.

Več o tem

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj