Odprt je razpis DREAM INNOVATION

Odprt je razpis DREAM INNOVATION

04. 04. 2023

Vir in informacije: Enterprise Europe Network (EEN), 21. 3. 2023, https://een.si/

Splošni cilj javnega razpisa DREAM je finančno podpreti majhne in tržno usmerjene projekte, v katere so vključena MSP in ki vključujejo vključevanje in uporabo digitalnih tehnologij v proizvodnih okoljih.

Finančna podpora DREAM bo dodeljena konzorciju, ki se bo prijavil na javni razpis DREAM in bo pokazal, kako izvajanje inovativnih digitalnih tehnologij podpira zeleni prehod proizvodnih procesov, zlasti glede izboljšane in učinkovitejše uporabe virov (energija, voda, zaloge, materiali).

Prav tako si razpis prizadeva pospešiti dostop do trga novih digitalnih izdelkov in storitev, ki jih zagotavljajo tehnološka MSP in se uporabljajo na področju proizvodnje ter krepijo inovacije in rast v Evropi.

V okviru tega javnega razpisa bo DREAM izbral do 35 projektov sodelovanja. Skupni proračun za javni razpis DREAM znaša 1.050.000,00 EUR.

Javni razpis DREAM bo zagotovil finančno podporo dvema različnima vrstama ukrepov, in sicer:

  • Ukrepi za izdelavo prototipovbodo namenjeni podjetjem, ki so že izvedla študijo izvedljivosti in imajo potrebo po razvoju prototipa, da porabijo sredstva za miniaturizacijo, testiranje, eksperimentiranje, izdelavo MVP itd. (TRL 6).
  • Demonstracijski ukrepbo namenjen podjetjem, ki so že razvila in preizkusila prototip ter morajo dokazati njegovo učinkovitost v večjem obsegu in v realnem okolju (TRL 7-8).

Pričakovane tehnologije v javnem razpisu DREAM so digitalne tehnologije, ki lahko prispevajo k izzivu trajnosti in odpornosti procesov:

  • umetna inteligenca, veliki podatki in analitika
  • internet stvari (IoT)
  • računalništvo v oblaku
  • avtonomna robotika
  • potopitvene tehnologije (AR/VR)
  • simulacija
  • sistemska integracija
  • kibernetska varnost

Pričakovani industrijski sektorji, ki jih obravnava javni razpis DREAM, so proizvodne industrije, vključno z elektroniko, nanotehnologijami, avtomobilsko, strojno, letalsko, medicinsko in farmacevtsko, gradbeno, energetsko in komunalno, pomorsko (navtična industrija), kovinsko, kemično, prehrambeno in pijačo, logistiko, tiskarsko, tekstilno, luksuzno, kozmetično, lesno, papirno, pohištveno, izdelki za široko porabo itd.

Več informacij, merila za upravičenost ter postopki prijave in ocenjevanja so na voljo v Vodniku za prijavitelje.

Rok za oddajo prijav je 25. maj 2023, do 17.00 ure po srednjeevropskem času.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj