Povabilo za sodelovanje na 15. razstavi »Čar lesa 2023«

Povabilo za sodelovanje na 15. razstavi »Čar lesa 2023«

28. 03. 2023

Vir in informacije: Javna agencija SPIRIT Slovenija, 15. 3. 2023, www.spiritslovenia.si

Z namenom promocije lesa in lesnih izdelkov Društvo za zaščito lesa Slovenije, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport - Direktorat za lesarstvo, Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, BF - Oddelek za lesarstvo ter Svet za les v sodelovanju s Cankarjevim domom že petnajsto leto zapored organizirajo prireditev Čar lesa.

Ob strokovnih srečanjih, posvetih in predstavitvah bo v osredju promocijska razstava lesnih izdelkov v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani od srede, 10. (dostava) do ponedeljka, 22 (odvoz) maja 2023.

Vabimo podjetja in vse, ki se na kakršenkoli način ukvarjate s predelavo ter obdelavo lesa oziroma s proizvodnjo lesnih izdelkov, da svoje eksponate prijavite na razstavo v Cankarjevem domu. Vsem razstavljavcem omogočamo predstavitev podjetja in izdelkov v Katalogu Čar lesa 2023 ter na spletni strani Čar lesa, prav tako pa ob vhodu na razstavni oz. prireditveni prostor. Informacije o oglaševanju so vam na razpolago na spletni strani: www.carlesa.si. V času razstave bo razstavljavec lahko svoj izdelek predstavil obiskovalcem v okviru akcije »Izdelek se predstavi«.

Na razstavo lahko prijavite eksponate, ki so izdelani iz masivnega in/ali vezanega lesa ter iz naprednih materialov iz lesa. Izdelki so lahko površinsko obdelani le s prosojnimi premazi. Dovoljena je tudi kombinacija lesa s kamnom in steklom, vendar ta dva materiala ne smeta prevladovati. Prav tako so dovoljeni kovinski ročaji in okovje.

Končno izbiro za uvrstitev izdelkov na promocijsko razstavo Čar lesa 2023 bo opravila strokovna komisija. Rezultate izbora in podrobnejša navodila glede dostave izbranih eksponatov boste po elektronski pošti prejeli konec aprila 2023.

Izbrani izdelki bodo enotno označeni z imenom izdelovalca, vrsto lesa, količino CO2, ki jo izdelek prispeva k znižanju le-tega v ozračju ter drugimi tehničnimi podatki. Fotografije izbranih izdelkov z osnovnimi podatki bodo objavljene v Katalogu Čar lesa 2023 in na spletni strani Čar lesa.

Rok za prijavo eksponatov na razstave je sreda, 19. april 2023 do 12 ure.

Informacijo o pogojih sodelovanja, oglaševanja in prijavni obrazec najdete na spletni strani: www.carlesa.si kjer lahko po e-pošti pošljete prijavo izdelka na e-naslov: carlesa.prireditev@gmail.com. Za vsak izdelek, je potrebno izpolniti ločeno prijavo z označeno fotografijo.

Za informacije sta vam na voljo Franc Pohleven, GSM: 031 390 393, e-naslov: franc.pohleven@bf.uni-lj.si ter Borut Kričej, GSM: 041 862 812, e-naslov: borut.kricej@gmail.com.

Več o javnem povabilu najdete tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj