Brezplačna konferenca - »Najboljše trajnostne ideje in prakse«, Kranjska Gora

Brezplačna konferenca - »Najboljše trajnostne ideje in prakse«, Kranjska Gora

14. 03. 2023

Datum: 31. marec 2023, ob 9.00 uri

Kraj: v Hotelu Kompas Kranjska Gora, Borovška cesta 100, Kranjska Gora

Javna agencija SPIRIT Slovenija vas vabi na brezplačno konferenco z naslovom: »Najboljše trajnostne ideje in prakse«, ki bo potekala v petek, 31. marca 2023 s pričetkom ob 9.00 uri v Hotelu Kompas Kranjska Gora (Borovška cesta 100, Kranjska Gora).

Konferenca je namenjena promociji najboljših trajnostnih idej in praks v poslovanju ter povezovanju podjetnikov iz Poljske, Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije.

Osrednja tema dogodka je raziskovanje izzivov, s katerimi se podjetja soočajo v trenutnih političnih in gospodarskih razmerah, ter predstavitev uspešnih primerov trajnostnih praks v različnih panogah in državah. Naši panelisti, ki so strokovnjaki na svojih področjih, bodo predstavili te primere in se na okrogli mizi pogovarjali o vprašanju, ali so podjetja pripravljena na prihodnost.

Konferenca se bo začela s kratko predstavitvijo izbranih projektov iz Poljske, Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Sledila bo moderirana razprava s panelisti, predstavili se bodo tudi SPIRIT-ovi poslovni klubi iz Avstrije, Italije, Hrvaške in Poljske.

Zadnji del dogodka bo namenjen neformalnemu druženju in B2B sestankom.

Gosti in panelisti na konferenci

Predstavljamo vam naše ugledne goste in paneliste: 

  • Dr. Saša Muminović (Hrvaška)je član uprave AquafilSLO d.o.o. v Sloveniji in predsednik uprave AquafilCRO v Hrvaški. Skupina Aquafil je pionir v krožnem gospodarstvu, prepoznavna po kakovosti in inovativnosti izdelkov.
  • Zeno Kastlunger (Italija)je podpredsednik konzorcija Dolomiti Superski, največjega konzorcija podjetij za smučarske objekte na svetu. Je tudi predsednik konzorcija Skirama Kronplatz, konzorcija podjetij za smučarske objekte v turističnem območju Kronplatz, in izvršni direktor podjetja Skiarea Miara, ki deluje kot podjetje za smučarske objekte in proizvodnjo zelene električne energije.
  • Valentina Beghetto (Italija)je izredna profesorica na univerzi Ca’ Foscari v Benetkah, ustanoviteljica in predsednica podjetja Crossing Srl. Je strokovnjakinja za krožno gospodarstvo in eko-dizajn v okviru načel zelene kemije za okoljsko trajnostne procese in izdelke za predelovalno industrijo.
  • Werner Kruschitz (Avstrija)je izkušen veteran sektorja recikliranja plastike, z več desetletji izkušenj v industriji. Prej je bil lastnik mednarodno priznanega podjetja za recikliranje plastike, kjer je pridobil obilico strokovnega znanja in izkušenj na tem področju. Kot vodja KRM je zdaj zavezan izkoriščanju svojih obsežnih izkušenj za svetovanje pri optimizaciji obstoječih in gradnji novih obratov za recikliranje plastike.
  • Tomas Vucurevic (Slovenija)je lastnik BRAIND, mednarodnega svetovalnega podjetja za strategijo blagovnih znamk s sedežem v Ljubljani in Münchnu. BRAIND je specializiran za komercializacijo trajnostnih in krožnih materialov in je v zadnjih 10 letih svetoval številnim mednarodnim blagovnim znamkam. Tomas je pravi strokovnjak, ko gre za trajnost in lahko v naši razpravi osvetli najnovejši razvoj dogodkov.
  • Tomasz Kalinowski (Poljska)je izkušen strokovnjak iz področja nepremičnin in gostinstva. Opravljal je več visokih funkcij, med drugim je bil član nadzornega sveta HB Projekt in predsednik uprave TIM Development Ltd.

Dnevni red konference:

9:00 - 9:30

Registracija

9:30 - 10:00

Kratka predstavitev izbranih projektov iz Poljske, Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije

10:00 - 11:00

Moderirana panelna razprava

11:00 - 11:30

Vprašanja in odgovori

11:30 - 12:00

Kratka predstavitev SPIRIT-ovih iz Avstrije, Italije, Hrvaške in Poljske

12:00 - 13:00

Neformalno mreženje in B2B srečanja

13:00 - 14:00

Prevoz v Planico

14.00 - 16.00

Kosilo in ogled smučarskih skokov v VIP prostoru v Planici

Dogodek je brezplačen in bo potekal v angleškem jeziku.

Po konferenci bomo obiskali Planico, kjer bomo spremljali skakalno prireditev iz VIP prostora.

Vabimo vas, da se udeležite te izjemne konference in se povežete s podjetniki iz vse regije.

Prijave na dogodek zbiramo do 29. marca 2023.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj