Zaživel je portal Kariera v turizmu

Zaživel je portal Kariera v turizmu

07. 03. 2023

Vir in informacije: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, 15. 2. 2023, www.gov.si

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport in Slovenska turistična organizacija sta na sejmu Alpe-Adria v Ljubljani predstavila portal Kariera v turizmu, ki je nastal v tesnem partnerstvu s Turistično gostinsko zbornico Slovenije, Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije in Strateško razvojno-inovacijskim partnerstvom turizem.

S pozivom Izberi kariero v turizmu in sloganom Ustvarjam doživetja portal Kariera v turizmu vabijo k spoznavanju poklicev v gostinstvu in turizmu, predstavlja možnosti izobraževanja, na enem mestu združuje informacije o spodbudah in štipendijah ter prostih delovnih mestih, vključuje pa tudi koledar dogodkov, kot so izobraževalni in promocijski dogodki, sejemske prireditve ter tekmovanja. Na portalu so predstavljene tudi izkušnje posameznikov, ki so se odločili za kariero v turizmu oziroma gostinstvu.

Portal je ena od osrednjih točk partnerske nacionalne kampanje, katere namen je dvigniti ugled poklicem v gostinstvu in turizmu, dolgoročno spodbuditi vpise na srednješolske, višješolske in visokošolske programe ter povečati zanimanje za ustvarjanje kariere v tej branži. Partnerji bodo vsebine na portalu, ki prvič na enem mestu združuje vse informacije na temo poklicev v panogi, redno dopolnjevali in nadgrajevali.

Več o tem

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj