Brezplačno usposabljanje - »Podjetnost in turizem« - I. del, Pivka

Brezplačno usposabljanje - »Podjetnost in turizem« - I. del, Pivka

07. 03. 2023

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 4. april 2023, ob 16.30 uri

Kraj: Krpanov dom Pivka

Podjetniški inkubator Perspektiva skupaj z OOZ Ilirska Bistrica in OOZ Cerknica v sklopu JR podporno okolje 2023 - 1.sklop za PNR, vabi na brezplačno usposabljanje - »Podjetnost in turizem« - I. del.

Usposabljanje je namenjeno podjetnikom na področju turizma. Obravnavali boste posebnosti turistične dejavnosti, na primerih dobrih praks vam bodo pokazali, kaj sploh inovativnost v turizmu je in ali inovativnost dejansko omogoča oz. prinese boljši poslovni rezultat.

Usposabljanje se bo odvijalo v dveh delih. V prvem delu boste spoznavali moč zgodbe. Od nekdaj je držalo dejstvo, da se je z dobro zgodbo spodbujalo domišljijo. Zgodbe pa so ponovno pridobile na pomenu saj so današnji potrošniki postali zahtevnejši in je prav zgodba tista, ki v njih vzbudi čustva da začutijo potrebo po nakupu. Zgodba je odlična odskočna deska za prodajo ne samo storitev in produktov, temveč tudi pri prepoznavanju podjetij in njihovih blagovnih znamk. Zato, če želite postati dobri »prodajalci« začnite ustvarjati in pripovedovati zgodbe, po katerih se vas bodo zapomnili in o vas govorili.

Vsebina: 

  • razvoj produkta
  • povpraševanje/ponudba
  • turizem
  • digitalizacija
  • inovativnost v turizmu
  • storytelling

Predavatelj: Marko Slapnik

Marko Slapnik se je po študiju na Oddelku za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani začel ukvarjati z interpretacijo narave za otroke. Sodeloval je pri projektih za razvoj turističnih produktov. Leta 2000 se je zaposlil v krajinskem parku Logarska dolina in deloval predvsem na področju razvoja turizma v zavarovanem območju. Sodeloval je pri večih razvojnih projektih na območju krajinskega parka Logarska dolina in na širšem Solčavskem območju. Leta 2010 je prevzel vodenje Zavoda za turizem in trajnostni razvoj Solčavskega, Center Rinka. Vse njegovo delovanje je povezano s trajnostnim razvojem območja, posveča se interpretaciji dediščine, doživljajskemu vodenju po naravi in ohranjanju kulturne identitete alpskega območja. Posebno pozornost pri razvojnih projektih posveča trajnostnemu življenjskemu slogu in krepitvi ideje o integralnem zelenem gospodarstvu.

Udeležba je brezplačna

Prijavite se lahko do vključno petka, 2. 4. 2023 oz. do zasedbe omejenega števila udeležencev

Dodatne informacije in prijave 

»Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, javna agencija.«

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj