Brezplačno spletno usposabljanje - »Obveznosti na področju odpadkov in novosti v zakonodaji«

Brezplačno spletno usposabljanje - »Obveznosti na področju odpadkov in novosti v zakonodaji«

07. 03. 2023

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 21. marec 2023, ob 9.00 uri

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

SPOT Svetovanje Obalno-kraške regije organizira brezplačno spletno usposabljanje z naslovom: »Obveznosti na področju odpadkov in novosti v zakonodaji«, ki bo potekalo torek, 21. marca 2023, ob 9.00 uri preko spletne aplikacije ZOOM.

Na usposabljanju o odpadkih se boste seznanili z zakonodajnimi novostmi na področju Uredbe o odpadkih in načinom priprave letnega poročila o odpadkih za izvirne povzročitelje odpadkov. Nova zakonodaja prinaša novosti glede priprave letnih poročil, ki jih je potrebno oddati najkasneje do 31. 3. 2023. Izvedeli boste katere so bistvene novosti Zakona o varstvu okolja (ZVO-2) in Uredbe o odpadkih ter kako le-te vplivajo na vaše obveznosti na področju ravnanja z odpadki.

Vsebinski sklopi usposabljanja:

  • Predstavitev nove Uredbe o odpadkih s poudarkom na obveznostih, ki jih imajo izvirni povzročitelji odpadkov (klasifikacija odpadkov, določitev klasifikacijske številke, ločeno zbiranje, obdelava, oddaja, dokumentacija)
  • Izdelava načrta gospodarjenja z odpadki na praktičnem primeru skladno z novo zakonodajo
  • Letna poročila o odpadkih za izvirne povzročitelje odpadkov
  • Predstavitev zahtev Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo in poglavitne obveznosti
  • Vprašanja in odgovori

Usposabljanje bo vodila Katarina Železnik Logar, vodja poslovne enote Inštituta za varstvo pri delu in varstvo okolja Maribor, svetovalka za promocijo zdravja pri delu, ki je v letu 2013 uspešno opravila izobraževanje za svetovalce za promocijo zdravja pri delu, v okviru programa Čili za delo pri Kliničnem inštitutu za medicino dela, prometa in športa. Izvajalka ima opravljen strokovni izpit iz varnosti in zdravja pri delu in preko 12 let predava ter izvaja strokovne naloge na področju varnosti in zdravja pri delu, sodeluje v komisiji za izbor primerov dobre prakse na področju varnosti in zdravja pri delu, piše strokovne članke.

Usposabljanje je namenjeno potencialnim podjetnikom in MSP, ki opravljajo dejavnost pri katerih nastajajo odpadki in bi se želel seznaniti z novostmi v zakonodaji, roki za ureditev in načinom priprave letnega poročila o odpadkih.

Udeležba je brezplačna.

Prijave na usposabljanje zbirajo najkasneje do petka, 17. marca 2023 oz. do zasedbe prostih mest preko spletne prijavnice. Število mest je omejeno!

Dodatne informacije in prijave

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, javna agencija.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj