Brezplačna spletna delavnica - »Napotitev na začasno delo v Francijo in pravni napotki kako se zaščititi pred neplačili v Franciji«

Brezplačna spletna delavnica - »Napotitev na začasno delo v Francijo in pravni napotki kako se zaščititi pred neplačili v Franciji«

21. 02. 2023

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 21. marec 2023, od 10.00 do 12.00 ure

Kraj: na spletu preko aplikacije MS Teams

SPOT Svetovanje Podravje vas vljudno vabi na brezplačno spletno delavnico z naslovom: »Napotitev na začasno delo v Francijo in pravni napotki kako se zaščititi pred neplačili v Franciji«, ki bo potekala v torek, 21. marca 2023, s pričetkom ob 10.00 uri.

  • NAPOTITEV NA ZAČASNO DELO V FRANCIJO (delavnica v slovenščini)

Opravljate storitve gradbeništva, inženiringa, montaže ali drugo, katere bi lahko izvajali tudi v Franciji? Pa poznate obveznosti, ki jih morate kot delodajalec spoštovati glede napotitve vaših delavcev na začasno delo v Francijo? Vabijo vas, da se udeležite predavanja na to temo, in se tako odlično pripravite na to zakonodajno zahtevo pred začetkom pogajanj s francoskimi ali ostalimi poslovnimi partnerji, ki bi vas potrebovali za izvajanje del v Franciji.

Na tej delavnici se boste seznanili z administrativnimi obveznostmi in s francosko delovno zakonodajo, ki jo morate spoštovati kot izvajalec del na francoskem ozemlju. Po predavanju boste med drugim seznanjeni s pogoji za napotitev, potrebno dokumentacijo za vaše podjetje in napotene delavce, gradbeniškimi karticami, imenovanjem predstavnika ter s potekom kontrol delovne inšpekcije.

Predavateljica: Suzana CRASSARD iz francoskega podjetja NEODEL, se že več let ukvarja s predstavništvom tujih podjetij v Franciji. Po izobrazbi je politologinja mednarodnih odnosov (Fakulteta za družbene vede v Ljubljani) in magistra iz vodenja humanitarnih programov (Ecole des Hautes Etudes Internationales et Politiques v Parizu).

  • KAKO ENOSTAVNO IN UČINKOVITO IZTERJATI POSLOVNE DOLGOVE V FRANCIJI? (predavanje v angleščini)

Vsako podjetje si prizadeva, da najbolj profesionalno in kvalitetno opravi svoje storitve, in tako izpolni poslovno pogodbo. Toda kaj se zgodi, če vaš poslovni partner ne izpolnjuje svojega dela pogodbe in ne poravna finančnih obveznosti? V kolikor opravljate dela v Franciji, vam bodo prav gotovo v pomoč napotki kako se zaščititi pred neplačili in kakšen postopek vzpostaviti za izterjatev dolgov v Franciji. Anticipirati je vedno boljše!

Predavateljica: Sandrine JANIN-GADOUX je odvetnica pri IP ASSOCIES, pariški odvetniški pisarni specializirani za gospodarsko pravo. Deluje na področju izterjatve dolgov, sporov med poslovnimi partnerji in kršitvi pogodb. Svetuje tudi pri ustanavljanju podjetij kot tudi v primeru stečajev ali sodnih likvidacij.

Udeležba je brezplačna.

Prijavite se lahko do vključno petka, 17. marca 2023.

Spletna delavnica bo potekala v okolju MS Teams, povezavo boste prejeli en dan prej, na e-naslov, ki ste ga navedli v prijavnici.

Dodatne informacije in prijave

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj