Za raziskovalno-razvojne projekte na 2. odpiranju na voljo 22,5 milijonov evrov

Za raziskovalno-razvojne projekte na 2. odpiranju na voljo 22,5 milijonov evrov

07. 02. 2023

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 30. 1. 2023, www.spiritslovenia.si

SPIRIT Slovenija obvešča potencialne prijavitelje, da bo 1. 2. 2023 odprla spletno aplikacijo za oddajo vlog na 2. rok javnega razpisa Spodbude za raziskovalno razvojne projekte, ki ga izvaja v okviru Načrta za okrevanje in odpornost.

Na voljo je 22,5 milijonov evrov, višina subvencije pa je do največ 300.000 eur za posamezni projekt. Namen ukrepa je prispevati k zelenemu prehodu, povečevati vlaganja v raziskave in razvoj ter povečati produktivnosti in konkurenčnost slovenskega gospodarstva.

Cilj Javnega razpisa Spodbude za raziskovalno-razvojne projekte NOO, ki ga je agencija objavila februarja lani, je sofinanciranje najmanj 95 raziskovalno-razvojnih projektov konzorcijev podjetij, ki so usmerjeni v zeleni prehod in krožno gospodarstvo. Na voljo je bilo 45 milijonov EUR. Na prvi rok za odpiranje je prispelo 144 vlog, agencija je sofinanciranje odobrila 77 prijaviteljem, v skupni višini 22,5 milijonov evrov. Informativni seznam prejemnikov je na voljo tukaj.

Skrajni rok za oddajo vlog na 2. odpiranje je 3. 4. 2023, na voljo je 22,5 milijonov evrov, spletna oddaja vlog bo možna od 1. 2. 2023 dalje.

Cilj javnega razpisa je spodbujanje raziskovalno razvojnih dejavnosti v konzorcijih podjetij v okviru raziskovalno razvojnih projektov na področju zelenega prehoda za razvoj novih ali izboljšanih izdelkov, procesov ali storitev. Projekti morajo biti tehnološko nevtralni v smislu vpliva na okolje, na ravni njihove uporabe, izdelek, proces ali storitev pa mora biti razvit do stopnje, da je potrjen v končni obliki ter primeren za uporabo v realnem okolju. Upravičenci za oddajo vlog so konzorciji največ treh podjetij, ne glede na velikost podjetja.

Več o javnem razpisu

 

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj