Brezplačni spletni dogodek - »Mehanizmi pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023«

Brezplačni spletni dogodek - »Mehanizmi pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023«

07. 02. 2023

Datum: 9. februar 2023, med 10. in 12. uro

Kraj: na spletu

Organizator: GZS

Slovenska podjetja se že dlje časa srečujejo z visokimi cenami energentov, nestabilnim poslovnim okoljem, veliko razliko v konkurenčnosti podjetij znotraj EU zaradi različnih pristopov k reševanju energetske krize ter s poslabšanjem gospodarske situacije.

Vlada je zato v drugi polovici decembra 2022 sprejela zakon za pomoč gospodarstvu, ki vključuje subvencioniranje visokih cen električne energije, zemeljskega plina in tehnološke pare, subvencioniranje dveh ukrepov za ohranjanje delovnih mest ter ukrepe za zagotavljanje likvidnosti podjetij. Sprejela je tudi Uredbo o določitvi cene električne energije za mikro, mala in srednja podjetja, s katero od 1. januarja do 30. junija 2023 določa cene za dobavo električne energije za ta podjetja.  

Na dogodku, kjer vas bodo seznanili z vsebino in pogoji posameznih pomoči, bodo sodelovali tudi predstavniki Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT-a, ki sta glavna akterja pri pridobivanju pomoči po zakonu. V drugem delu dogodka boste imeli priložnost tudi vprašati in izpostaviti tisto, kar vam je v zvezi s subvencijami najbolj nejasno.

Program:

10:00 - 10:10

Uvodni nagovor

Alenka Marovt Novak, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

10:10 - 10:40

Predstavitev Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (ZPGOPEK) in Uredbe o določitvi cene električne energije za mikro, mala in srednja podjetja

Simona Lesar,
Gospodarska zbornica Slovenije

10:40 - 11:00

Predstavitev preteklih tehničnih izkušenj z oddajo vloge po ZPGVCEP

Gorazd Orešek,
SPIRIT Slovenija

11:00 - 12:00

Vprašanja in odgovori

MGTŠ, SPIRIT Slovenija, GZS

Dogodek bodo ponovili 21. februarja 2023, predvidoma ob 10.00 uri, ko vam bodo predstavili tudi platformo za oddajo vlog. 

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj