Brezplačni dogodek - »Women in tech and STEM«, Maribor

Brezplačni dogodek - »Women in tech and STEM«, Maribor

07. 02. 2023

Datum: 15. februar 2023, od 14.00 do 16.00 ure

Kraj: Tovarna podjemov, ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor

Organizator: Inštitut za raziskovanje podjetništva Tovarna podjemov Maribor

Na prvem letošnjem meetupu mariborske tehnološke skupnosti bodo gostili Dr. Aubrey Paris, svetovalko za inovacije, podnebne spremembe in spol na ameriškem ministrstvu za zunanje zadeve.

Namen meetupa je zbrati tehnološko skupnost ter v pogovoru z Aubrey odpreti pomembne teme za napredek naše tehnološke skupnosti, kot so:

  • priložnosti za razvoj tehnične skupnosti povezane z povečanjem raznolikosti njenih predstavnikov,
  • ključni izzivi, ki jih pri prepoznate pri razvoju tehnološkega ekosistema in možne rešitve,
  • dobre prakse vključevanja povečanja raznolikosti predstavnikov v ekosistemu s poudarkom na povečani zastopanosti žensk.

Zakaj prav ta tematika?

Ženske v tehnologiji igrajo pomembno vlogo.  So nepogrešljiv element pri promoviranju raznolikosti, zapolnjevanju vrzeli v znanjih in kompetencah ter spodbujanju gospodarskega razvoja. Njihove edinstvene perspektive in ideje pomagajo izboljšati splošno kakovost izdelkov in storitev, hkrati pa povečevanje raznolikosti v tehnološki industriji lahko pomaga zapolniti vrzeli v znanjih in kompetencah. Obenem so raziskave pokazale, da imajo podjetja z večjo pestrostjo zaposlitvene strukture tudi tendenco za boljše poslovne rezultate.

Kdo je vabljen v debato?

Na meetup ste vabljene predstavnice naše tehnološke skupnosti, ki želite prispevati k napredku in boljši prihodnosti, se želite povezovati z enako mislečimi ter iskati možnosti in ideje kako še izboljšati naš ekosistem. Seveda vabljeni tudi moški predstavniki naše tehnološke skupnosti. 

Gostja: Dr. Aubrey Paris, seos.si

Moderator: Urban Lapajne, Tovarna podjemov

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijava

Aktivnosti Tovarne podjemov v okviru operacije »JR podporno okolje 2023« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega Sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne ose: 3 dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj