Brezplačna usposabljanja »ABC podjetništva 2023« v Savinjski regiji, Celje

Brezplačna usposabljanja »ABC podjetništva 2023« v Savinjski regiji, Celje

31. 01. 2023

SPOT Svetovanje Savinjska vabi vse potencialne podjetnike in podjetnike začetnike, da se udeležite brezplačnih usposabljanj »ABC podjetništva 2023« v Savinjski regiji.

Posebej za podjetnice

Javna agencija SPIRIT Slovenija bo tudi v letu 2023 objavila Natečaj za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic 2023. Na natečaj se bodo lahko prijavile:

 • podjetnice, ki so svoje podjetje ustanovile v letu 2022 in na natečaju SPIRIT leta 2022 še niso prejele spodbude ter
 • podjetnice, ki so že ali nameravajo podjetje ustanoviti v letu 2023 do dneva oddaje vloge na natečaj, ki bo konec maja 2023.

Za prijavo na natečaj bo potrebno pridobiti potrdilo o uspešno opravljenem usposabljanju ABC podjetništva. Najboljšim 100 ocenjenim prijaviteljicam bo v okviru natečaja ponujena individualna mentorska podpora za pripravo na končno predstavitev poslovnega modela. Vse, ki bodo svoj poslovni model uspešno predstavile, bodo nagrajene s finančno spodbudo.

Usposabljanj se lahko udeležijo tudi ostali potencialni podjetniki in podjetniki (možna je udeležba na posameznih modulih). Udeležba na vseh modulih je obvezna samo za tiste podjetnice začetnice, ki bodo kandidirale na natečaju za pridobitev finančnih sredstev.

Potek in trajanje usposabljanja

Vsak modul bo trajal 8 ur in zajema tako predavanja in delo v skupinah kot tudi delo na terenu in delo doma. Od tega mora vsaj dve tretjini predvidenih ur na modul potekati vodeno.

Več o usposabljanju

Predznanja, ki jih boste osvojili podrobneje na modulih, so zbrana v e-priročniku ABC Podjetništva.

Način izvedbe

Kombinacija spletnega usposabljanja in usposabljanja v predavalnici, in sicer:

 • MODUL 1 bo potekal v prostorih OOZ Celje, Cesta na Ostrožno 4, Celje
 • ostali moduli bodo izvedeni preko spleta

Termini:

 • MODUL 1: Začetek podjetniške poti- torek, 14. 3. 2023, od 8.00 do 14.00 ure
 • MODUL 2: Preverjanje poslovne ideje- torek, 21. 3. 2023, od 8.00 do 14.00 ure
 • MODUL 3: Osnove trženja- torek, 4. 4. 2023, od 8.00 do 14.00 ure
 • MODUL 4: Digitalizacija poslovanja- torek, 28. 3. 2023, od 8.00 do 14.00 ure
 • MODUL 5: Pravno formalni vidiki delovanja podjetja- torek, 11. 4. 2023, od 8.00 do 14.00 ure

Vsebina:

 • MODUL 1 - ZAČETEK PODJETNIŠKE POTI: vse o podjetništvu in podjetnikih v teoriji in praksi; osebne lastnosti podjetnika, uspeh in neuspeh, tipične pasti, podporne institucije, postopek ustanovitve podjetja z različnimi pravnimi oblikami podjetij, vzpostavitev prave delovne ekipe, podjetniška etika.
 • MODUL 2 - PREVERJANJE POSLOVNE IDEJE: viharjenje možganov (brainstorming), dizajnerski pristop (design thinking), kako inovativno nadgrajevati ideje, vitek (lean) razvoj poslovnega modela, platno poslovnega modela (business model canvas) za pretvarjanje ideje v ekonomsko vrednost.
 • MODUL 3 - OSNOVE TRŽENJA: kako določimo lastno in prodajno ceno, predstavitev poteka prodaje ter trženjskih strategij potisni in povleci (push andpull), znamčenja (branding), gverilskega marketinga, trženja od ust do ust, odmevnega trženja, viralnega trženja in direktnega marketinga, predstavitev poslovne ideje (elevator pitch).
 • MODUL 4 - DIGITALIZACIJA POSLOVANJA: uporaba brezplačnih/plačljivih spletnih orodij za trženje produktov, osnove Google Analytics, spletno trženje produktov.
 • MODUL 5 - PRAVNO FORMALNI VIDIKI DELOVANJA PODJETJA: finančno poslovanje: izdaja računov, knjiženje, obveznosti do države (davki, DDV, prispevki), letna poročila; krovna zakonodaja, ki jo mora poznati vsak podjetnik; osnove računovodstva, informacije o načinu priprave vloge za natečaj.

V posameznih modulih bodo sodelovale tudi podjetnice/podjetniki, ki bodo udeležencem predstavili svoje podjetniške poti s poudarkom na vsebini posameznega modula.

Pogoji udeležbe:

Udeležba na usposabljanju je brezplačna za vse udeležence. Prijava je možna  na vse module ali le na posamezen modul. Število udeležencev je omejeno.

Prijava:

Prijave zbirajo do srede, 8. marca 2023 oziroma do zapolnitve mest v skupini.

Dodatne informacije:

SPOT svetovanje Savinjska, Kontaktna oseba: Martina Rečnik, Tel: 031 315 400, e-naslov: martina.recnik@ozs.si.

Usposabljanje je sofinancirano s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj