Brezplačni izobraževalni seminar - »Krožno gospodarstvo v gradbeništvu - kako ga vnovčiti«, Ljubljana

Brezplačni izobraževalni seminar - »Krožno gospodarstvo v gradbeništvu - kako ga vnovčiti«, Ljubljana

31. 01. 2023

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 24. februar 2023, od 10.00 do 13.00 ure

Kraj: Gospodarska zbornica Slovenije (dvorana C), Dimičeva 13, Ljubljana.

Organizator: Zbornica gradbeništva in industrije gradbenega materiala

Vabljeni na brezplačni izobraževalni seminar z naslovom: »Krožno gospodarstvo v gradbeništvu - kako ga vnovčiti«, ki bo potekal v petek, 24. februarja 2023, od 10.00 do 13.00 ure v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (dvorana C), Dimičeva 13, Ljubljana.

Gradbeni sektor igra pomembno vlogo pri evropskih ambicijah za doseganje podnebne nevtralnosti do leta 2050, saj je odgovoren za več kot 35% celotne proizvodnje odpadkov v EU (Eurostat, 2016).

Akcijski načrt za krožno gospodarstvo (marec 2020) opredeljuje gradnjo in stavbe kot ključna člena v verigi krožnega gospodarstva in podpira ukrepe, ki bodo izboljšali spretnosti in kompetence v gradbenem sektorju. Dobro poznavanje načel in principov krožnega gospodarstva v gradbeništvu postaja vse bolj pomembno znanje.

Ekipa GZS ZGIGM ​je v okviru projekta Green Growth​ pripravila izobraževalni seminar o krožnem gospodarstvu v gradbeništvu.

Na seminarju bodo predstavili nova učna gradiva, ki so jih pripravili v okviru projekta, to pa bodo navezali na konkretne primere zelene in inovativne uporabe oziroma dobre prakse s poudarkom na gradbenih proizvodih in možnostih uporabe v gradbeništvu.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj