Sprememba javnega povabila za izbor programov javnih del

Sprememba javnega povabila za izbor programov javnih del

10. 01. 2023

Vir in informacije: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, 6. 1. 2023, www.gov.si

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je 6. januar 2023 objavil spremembo besedila Javnega povabila za izbor programov javnih del za leto 2023, tako da razpoložljiva višina sredstev znaša 17.588.000,00 evrov.

Javna dela so poseben program aktivne politike zaposlovanja in se izvajajo v okviru ukrepa kreiranja delovnih mest. Namenjena so aktiviranju brezposelnih oseb, ki so več kot eno leto neprekinjeno prijavljene v evidenci brezposelnih oseb (dolgotrajno brezposelne osebe), njihovi socialni vključenosti, ohranitvi ali razvoju delovnih sposobnosti ter spodbujanju razvoja novih delovnih mest. Javna dela se izvajajo na podlagi Zakona o urejanju trga dela, programi javnega dela pa so izbrani na podlagi javnega povabila.

Predmet javnega povabila je izbor programov javnih del za leto 2023, in sicer za naslednja dva sklopa:

  • programov javnih del v splošno družbeno korist s področja socialnega varstva,
  • programov javnih del v splošno družbeno korist iz ostalih področij: kmetijstvo, vzgoja in izobraževanje, šport, okolje in prostor, kultura ter drugi programi javnih del.

Na podlagi javnega povabila se sofinancirajo stroški zaposlitve dolgotrajno brezposelnih oseb v programih javnih del pri neprofitnih delodajalcih.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj