Brezplačno mreženje podjetnikov z izobraževanjem na temo ZAKONODAJNIH NOVOSTI, Slovenske Konjice

Brezplačno mreženje podjetnikov z izobraževanjem na temo ZAKONODAJNIH NOVOSTI, Slovenske Konjice

03. 01. 2023

Datum: 11. januar 2023, od 13.00 do 16.00 ure

Kraj: v prostorih Obrtno podjetniške zbornice Slovenske Konjice

SPOT svetovanje Savinjska in Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenske Konjice vabita male gospodarske družbe in samostojne podjetnike na brezplačno mreženje podjetnikov z izobraževanjem na temo ZAKONODAJNIH NOVOSTI, ki bo v sredo, 11. januarja 2023, ob 13.00 uri v prostorih Obrtno podjetniške zbornice Slovenske Konjice.

Na mreženju boste skupaj naredili pregled leta 2022, ki je na področje davčne zakonodaje prineslo kar nekaj sprememb, ki bodo vplivale na letni izid in izdelavo davčne bilance tako podjetij kot samostojnih podjetnikov, hkrati pa naredili plane za novo leto.

S 1. 1. 2022 so pričele veljati spremembe ZDDPO-2, meseca marca smo dobili spremembe ZDoh-2, meseca novembra pa je DZ sprejel še Zakon o spremembah in dopolnitvah ZDoh-2, ki bo krojil obdavčitev fizičnih oseb in s.p. po 1.1.2023.

Več kot dovolj, da se pridružite na dogodku z naslednjo vsebino:

  • Zbor in mreženje udeležencev
  • Pozdrav gostiteljev
  • Predstavitev projekta SPOT za leto 2023
  • Izobraževanje na temo zakonodajnih novosti:

Spremembe ZDDPO-2 (rezervacije, odpis terjatev, reprezentanca (pozor sprememba po 1.1.2023), amortizacija, davčne olajšave (novosti, omejitve, pogoste napake,…))

Spremembe ZDOH-2 po 1.1.2022 v povezavi s spremembami po 1.1.2023 (Splošne spremembe ZDoh-2 (splošna olajšava, nove osebne in posebne osebne olajšave, uskladitev olajšav, lestvica za odmero dohodnine,…), spremembe pri obdavčitvi dohodkov iz zaposlitve (bonitete, poslovna uspešnost), spremembe pri obdavčitvi dohodkov iz kapitala (znižanje davčne stopnje, skrajšanje roka glede na leta lastništva kapitala za neobdavčeno odsvojitev kapitala, spremembe pri obdavčitvi najemnin, spremembe pravil pri odkupu lastnih deležev, možnost vključitve dohodkov iz kapitala v letno dohodninsko osnovo), spremembe pri obdavčitvi dohodkov iz dejavnosti (nove olajšave, izvzem prispevkov pri normirancih); podrobneje o obdavčitvi normirancev po 1.1.2023 in vpliv na davčni obračun za leto 2022.

  • Vprašanja in odgovori

Skozi dogodek vas bo vodila gospa Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletna vodja finančno računovodske službe, članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj s področja računovodstva in davkov.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Prijava: Elektronsko prijavnico najdete tukaj. Prijave sprejemajo do zapolnitve mest!

Dodatne informacije:

  • Šolski center Slovenske Konjice-Zreče, SPOT Svetovanje Savinjska, Polona Klokočovnik, Tel: (03) 757 18 01, 031 314 809, e-naslov: info-scsk@guest.arnes.si
  • OOZ Slovenske Konjice, Milena Brdnik, Tel: (03) 757 27 50, e-naslov: milena.brdnik@ozs.si

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj