Novih 14 prejemnikov slovenskih nagrad in certifikatov HORUS za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj

Novih 14 prejemnikov slovenskih nagrad in certifikatov HORUS za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj

20. 12. 2022

Vir in informacije: IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, 16. 12. 2022, www.irdo.si

IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti je 16. decembra 2022 podelil 14 izjemnim organizacijam in posameznikom nagrade, certifikate in priznanja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj HORUS 2022.

Nagrado za strateško celovitost  sta prejeli družbi Lumar IG in Nova KBM. Priznanje za projekt sta prejeli družbi Insights - družba za odkrivanje in razvoj potencialov ter Javno podjetje Komunala Slovenj Gradec,  prejemnik priznanja finalist pa je bil Kulturno prireditveni center Narodni dom Maribor. Med posamezniki je posebno priznanje Horus 2022 prejela Ladeja Godina Košir, sledili pa so ji še drugi finalisti - Urška Košica, Monika Holc Ivanić in Jurček Nowakk. IRDO je letos prvič podelil tudi osnovne certifikate tistim organizacijam, ki so bile uspešne v procesu presoje okoljskih, družbenih ter upravljalskih vidikov. Certifikate za strateško celovitost sta prejela Center za pomoč na domu Maribor in Javni zavod za turizem, kulturo in šport Občine Ormož. Družba Insights je prejela certifikat za projekt Za.Me - Navdihni Me. Stratega leta 2022 za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj sta postala Jasmina Roškar, strokovnjakinja za področje dela za trajnostni razvoj iz družbe Pošta Slovenije, in Marko Razdevšek, vodja sektorja za vodenje projektov in procesov ter vodja tima za trajnostni razvoj iz družbe Engrotuš. Predstavitve finalistov in nagrajencev so zbrane v zborniku Horus 2022 na spletnem mestu tega projekta.

***

Horus je v Sloveniji ena najbolj prepoznavnih strokovnih nagrad na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja, z najdaljšo zgodovino podeljevanja. Od leta 2009 se je med imetnike nagrad in priznanj Horus vpisalo že več kot 210 organizacij in posameznikov. Letos je vloge kandidatov v dveh krogih in različnih kategorijah skupno ocenjevalo kar 20 neodvisnih strokovnjakov iz različnih strokovnih in partnerskih institucij. Za uvrstitev med finaliste so morali kandidati zbrati vsaj 51 % vseh možnih točk. Ocenjevalne komisije so se osredotočile predvsem na celovit pristop k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju, izvedene aktivnosti ter spremljanje učinkov.

Več o tem

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj