Predvideno lansiranje novega spletišča ZRSZ

Predvideno lansiranje novega spletišča ZRSZ

06. 12. 2022

Vir in informacije: Portal FinD-INFO, 2. 12. 2022, www.findinfo.si

ZRSZ obvešča, da predvidoma v torek, 6. decembra, zjutraj načrtujejo lansiranje novega spletišča ZRSZ. Dostopno bo na isti domeni kot doslej: www.ess.gov.si. Pomeni celovito vsebinsko in oblikovno prenovo dosedanjih spletnih strani, prinaša pa tudi precej funkcionalnih nadgradenj.

Pomembna prednost novega spletišča je, da se bodo odslej vse objavljene vsebine prilagojeno prikazovale na različnih zaslonih in napravah, s katerimi dostopate do spleta (pametni telefoni, tablice, namizni in prenosni računalniki ipd.). 

Ravno tako je pomembna novost še izrazitejša vsebinska usmerjenost v tri osrednje publike: iskalce zaposlitve, delodajalce in partnerje, ki vam je novo spletišče namenjeno. 

Med pomembnimi značilnostmi novega spletišča so tudi:

  • povsem prenovljena iskalnika po prostih delovnih mestih in po kandidatih,
  • nadgrajeni iskalnik po opisih poklicevter
  • vrsta drugih spletnih iskalnikov in obrazcev, med katerimi so iskalniki po kontaktih, dogodkih, programih, izobraževanjih in usposabljanjih, po finančnih spodbudah in po delodajalcih z negativnimi referencami. Med spletnimi obrazci pa splošni kontaktni obrazec, kontaktni obrazec EURES, prijavni obrazec za dogodke EURES ter trije obrazci za spletno prijavo dela tujcev.

Na dan objave novega spletišča se bodo pojavljale motnje pri njegovem delovanju predvidoma od 6.30 do 8.00 ure, občasno pa se lahko pričakujejo motnje še do konca dneva.

Ravno tako bo ta dan predvidoma od 6.30 do 8.00 ure ustavljeno ali moteno delovanje treh aplikacij za spletno prijavo dela tujcev. Zato ZRSZ prosi, da v tem času omenjenih spletnih obrazcev ne uporabljate. Predlagajo, da se prijave oddajo dan prej ali dan kasneje.

Vir: ZRSZ

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj