Brezplačna izmenjava dobrih praks in odpiranje poslovnih priložnosti na Hrvaškem - Strokovna ekskurzija v Zagreb, Hrvaška

Brezplačna izmenjava dobrih praks in odpiranje poslovnih priložnosti na Hrvaškem - Strokovna ekskurzija v Zagreb, Hrvaška

06. 12. 2022

Datum: 9. december 2022

Kraj: Obrtničko-poduzetnička zadruga Mreža za poslovno savetovanje, Ilica 49, Zagreb, Hrvaška

Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale v okviru SPOT svetovanje Osrednjeslovenska regija organizira dogodek izmenjave dobrih praks in odpiranje poslovnih priložnosti na Hrvaškem.

Odhod z avtobusom izpred Obrtne zbornice Domžale, Šaranovičeva 21c, Vir pri Domžalah bo ob 9.00 uri. Predviden povratek v večernih urah.

Opravljanje storitev na Hrvaškem in čezmejno opravljanje storitev na Hrvaškem v praksi dostikrat predstavlja precejšen izziv za podjetnike in obrtnike. 

Pri vstopu na tuji trg je potrebno poznati pravni in davčni režim države, na katero podjetje vstopa, način poslovanja in imeti vzpostavljeno podporno mrežo. Zato je pomembno, da imajo podjetja možnost vzpostavitve stikov  s poslovnimi mrežami, ki pomagajo pri vzpostavljanju slovensko-hrvaškega sodelovanja, sodelovanja s pristojnimi institucijami, ki  nudijo podjetjem pomoč pri vstopu in širitvi na hrvaški trg.

V okviru dogodka bodo podjetja imela priložnost seznaniti se z Obrtničko-poduzetničko zadrugo Mrežo za poslovno savetovanje v Zagrebu.

Predstavljene bodo možnosti sodelovanja in poslovanja na Hrvaškem, hkrati pa vam bodo predstavili primere dobre prakse, slovenska podjetja, ki poslujejo na Hrvaškem, zato bodo udeleženci lahko iz prve roke izvedeli izkušnje in nasvete glede poslovanja na Hrvaškem.

Program:

  • Predstavitev podpornega okolja na Hrvaškem, Obrtničko-poduzetnička zadruga Mreža za poslovno savetovanje, kjer vam nudijo celovito pomoč pri pridobivanju dokumentacije za čezmejno opravljanje storitev, vzpostavljanju sodelovanja in iskanju poslovnih partnerjev, svetujejo pri vstopu in širitvi na hrvaški trg ter vas povezujejo s pristojnimi institucijami.
  • Predstavitev izkušenj, nasvetov in pasti, s katerimi se soočajo tujci pri vstopu na hrvaški trg.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ta projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj