Brezplačna delavnica za mlade potencialne podjetnike - »Spimpaj moj produkt!«, Koper

Brezplačna delavnica za mlade potencialne podjetnike - »Spimpaj moj produkt!«, Koper

29. 11. 2022

Datum: 29. november 2022, od 17.00 do 20.00 ure (4 pedagoške ure z odmorom)

Kraj: v prostorih Središča rotunda, Koper, so.p., Destradijev trg 11, Koper

V okviru projekta NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih razpisujejo prvo delavnico za mlade do 29 let, z naslovom: »SPIMPAJ MOJ PRODUKT!«.

Kaj boš na delavnici počel(a)?

Na delavnici boš spoznal(a) miselnost vitkega podjetništva, orodje za izdelavo vitkega podjetja (kanvas) ter, kako miselnost vitkega podjetništva uporabiti v praksi.

Razdelili se boste v skupine in skupaj izbrali idejo, ki jo boste razvijali po metodi vitkega podjetništva. Vsaka skupina bo izdelala poslovni model, poiskala probleme na trgu, obstoječe alternative in konkurenco, določila ciljne kupce, kanale do kupcev, ceno in okvirne stroške ter prihodke. Izdelali boste tudi minimalno sprejemljiv produkt (kot je npr. prototip, reklama, spletna stran, plakat, itd. in ponazarja bistvo podjetniške ideje), ki je primeren časovnemu okvirju in ideji, ki jo boste razvijali, ter spoznali, kako narediti kratek pitch (predstavitveni govor).

Skozi delavnico boste dobili tudi izkušnjo, kako komunicirati in delovati v timu ter hkrati dobili priložnost za druženje s podobno mislečimi ter vzpostavljanje novih kontaktov.

Pri celotnem procesu vam bosta pomagali mentorici, ki vas bosta usmerjali in pomagali pri iskanju idej ter pripravi kanvasa.

Kaj boš pridobil(a)?

Spoznal(a) boš načine in orodja, kako dobiti poslovno idejo, jo razčleniti, narediti poslovni načrt in začeti pot do realizacije.

Spoznaj mentorici:

  • Urša Žorž Požrlje po 17. letih službe v veliki korporaciji leta 2010 odprla svoje podjetje Eventio, ki se ukvarja z organizacijo dogodkov, podjetniškimi predavanji in delavnicami ter podjetniškim mentoriranjem. Urša je organizirala več kot 120 različnih dogodkov, med drugim je soustanoviteljica največjega dogodka ženskega podjetništva v Sloveniji – 500 podjetnic, ki so ga leta 2018 uspešno prodale in pa dogodka za mlade Noben me ne razume, ki je letos potekal že tretjič. Izvedla je preko 120 predavanj in delavnic na podjetniške tematike. Zadnja leta veliko dela z mladimi (OŠ, SŠ, študentje) in jih skozi delavnice uči, kako priti od ideje do realizacije. Je tudi mentorica (mentorirala čez 70 oseb), ki podjetnim ljudem pomaga na svoji poslovni poti. Spletna stran: www.ursazorz.com, izkušnje: www.ursazorz.com/to-sem-jaz/izkusnje, objave v medijih: www.ursazorz.com/to-sem-jaz/mediji
  • Katja Benčič- univ. dipl. ekonomistka s pedagoško izobrazbo in z več kot 20-imi leti službovanja, od maloprodaje, veleprodaje, pa do bančništva. Zadnje 3 leta je kot samostojna podjetnica aktivo sodelovala v izobraževanju otrok in mladine, in sicer preko tečajev italijanskega jezika ter finančnega opismenjevanja otrok. Zadnje leto je zaposlena na Srednji ekonomsko-poslovni šoli v Kopru, kjer poučuje strokovne ekonomske predmete. (Instagram in FB: financezaotrokadina)

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj