Brezplačni spletni seminar - »Razpis P2 - kako do 54.000 evrov nepovratnih sredstev!«

Brezplačni spletni seminar - »Razpis P2 - kako do 54.000 evrov nepovratnih sredstev!«

29. 11. 2022

3 0
Koristnost članka
3 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 8. december 2022, od 14.00 do 15.30 ure

Kraj: na spletu

V mladem podjetniku so v okviru projekta MP SIO za vas pripravili ponovitev delavnice: Razpis P2 - kako do 54.000 evrov nepovratnih sredstev! Na delavnico ste vabljeni vsi inovativni startupi, ki si želite pridobiti 54.000 evrov za razvoj svojega produkta.

Na delavnici boste pridobili praktičen vpogled v razpis P2. Ogledali si boste višino financiranja, namen pridobljenih sredstev, pogoje, šli pa boste tudi čez postopek pridobitve razpisa.

Sprehodili se boste skozi vse pomembne aspekte razpisa P2. Vsebina spletnega seminarja bo zastavljena zelo praktično, z vami bo tudi gostja Petja Škufca, ki je P2 s pomočjo MP SIO tudi prejela. Petja bo predstavila praktični vidik, nasvete, trike ter vse prednosti pridobitve razpisa P2.

Tematika spletnega seminarja:

 • kdo je lahko prijavitelj in kakšni so pogoji za prijavo;
 • v kakšni fazi se lahko prijavim oziroma kateri fazi razvoja so sredstva namenjena;
 • kakšen je postopek prijave;
 • ključni datumi in roki;
 • ključna dokumentacija, ki jo je potrebno izpolniti;
 • koliko dela je v resnici s prijavo;
 • pomembnost pitchanja pred komisijo;
 • faktorji uspeha (ekipa, inovativnost, tržni potencial) in merila ocenjevanja;
 • praktične informacije - kako uspešno pridobiti razpis P2;
 • predstavitev MP SIO P2 programa;
 • vaša vprašanja.

Predavatelj:

 • Alen Draganović, ,univ. dipl. ekonomist - je svojo karierno pot začel na Institutu »Jožef Stefan« (IJS), kjer je delal v Pisarni za prenos tehnologij in inovacij ter raziskovalcem pomagal pri prenosu in prodaji izumov inštituta v podjetja. Sodeloval je tudi pri ustanavljanju spin-out podjetij inštituta. Nato je postal soustanovitelj podjetja Velum Solutions, ki je leta 2016 uspešno pridobilo sredstva na razpisu P2 za razvoj rešitve generatorja električne energije pridobljene iz energije valov. V zadnjih letih je Alen aktiven na področju mentoriranja mladih podjetji za področja: validacije poslovnega modela, razvoj produkta in pridobivanja finančnih sredstev za podporo poslovanja, kot je razpis P2. Do sedaj je aktivno kot mentor start-up podjetjem in posameznikom sodeloval s SIO podpornim okoljem, kot so: Podjetniški inkubator Perspektiva Postojna, Zavod mladi podjetnik in Katapult.
 • Petja Škufca, podjetnica, prejemnica P2 2022. Da lahko iskanje rešitev za lastne težave preraste v posel, in to že v mladih letih, dokazuje zgodba Petje Škufca, ki je v srednji šoli za hobi in za svojo občutljivo kožo izdelovala kozmetiko, pot pa jo je vodila skozi študij farmacije, ki ga je zaključila s Prešernovo nagrado. Ne preseneča, da jo ni bilo strah kmalu po študiju ustanoviti še lastno kozmetično blagovno znamko Clariteca in se prijaviti na razpis P2, ki ga je letos tudi prejela. Petja je skupaj z ekipo razvila inovativne čistilne izdelke za osebno nego v obliki prahu, ki se aktivirajo z vodo med umivanjem.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj