Brezplačni dogodek - »Krepitev ekosistema za zeleno preobrazbo in inovacije«, Ljubljana

Brezplačni dogodek - »Krepitev ekosistema za zeleno preobrazbo in inovacije«, Ljubljana

22. 11. 2022

Datum: 1. december 2022, od 9.30 do 15.30 ure

Kraj: Kavčičeva 66, Ljubljana

Cilj Evrope je postati prvi podnebno nevtralni kontinent. Za doseganje tega potrebujemo zeleno preobrazbo družbe in različne inovacije, ki nas bodo pri tem podpirale.

Novi EU mehanizmi za omogočanje prehoda so že na voljo. Kakšne priložnosti ponujajo?

Kakšni inovativni pristopi in prakse že kažejo pozitivne rezultate in jih lahko prenesemo v naše okolje?

Pod okriljem EIT Climate KIC organizira slovenski EIT Climate KIC HUB letni dogodek, pod imenom »Krepitev ekosistema za zeleno preobrazbo in inovacije«, ki je namenjen spodbujanju inovativnih rešitev na področju prehoda v podnebno nevtralno in zdravo družbo.

Spoznali boste dogajanje na tem področju v kontekstu novih evropskih razvojnih mehanizmov in priložnosti povezanih z njimi (Net Zero Cities, New European Bauhaus, Circular Cities and Regions), ter nekaj zanimivih primerov inovativnih praks pri nas in na tujem.

Na dogodku bodo predstavniki EIT Climate-KIC, predstavniki slovenskega HUB-a, strokovnjaki in inovatorji s področja trajnostnega prehoda ter predstavniki mednarodnih projektov in mrež.

Dogodek je namenjen vsem, ki vas zanima tema zelene preobrazbe, se soočate z omenjenimi izzivi in iščete nove priložnosti, rešitve in pristope pri upravljanju, financiranju, izvajanju iniciativ ali opravljanju projektnega dela.

Dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku.

Udeležba je brezplačna.

Prijava: Za udeležbo na dogodku je zaradi omejenega števila mest obvezna prijava. Vaše prijave sprejemajo tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj