Slovensko - ukrajinska virtualna konferenca in mreženje

Slovensko - ukrajinska virtualna konferenca in mreženje

08. 11. 2022

Vir in informacije: Izvozno okno, 3. 11. 2022, www.izvoznookno.si

Slovenska podjetja so že pred letošnjo rusko - ukrajinsko krizo kazala interese za bolj poglobljeno sodelovanje z ukrajinskimi podjetji, zaradi česar je bil na zbornici ustanovljen Slovensko – ukrajinski poslovni svet. Predvsem na uvozni strani se je del tega interesa tudi udejanjil, saj je v letu 2021 v primerjavi s prejšnjim letom uvoz blaga narasel kar za 55 %, najbolj na račun lesa in lesenih izdelkov, železa in jekla ter električne in elektro opreme.

Še več možnosti za iskanje potencialnih partnerjev pa bo v sredo, 16. novembra 2022, ko bo potekala krajša virtualna konferenca, na kateri bodo ukrajinski gosti predstavili portal njihovih izvoznikov, nekateri pa se bodo predstavili že kar na dogodku. Dogodek nudi tudi mreženje po predhodno dogovorjenih terminih.

Program

Profili ukrajinskih podjetij bodo kmalu na voljo na mreženjskem portalu B2Match in takrat se boste lahko tudi zainteresirani prijavili v portal ter se dogovorili za virtualne sestanke.

Dogodek bo potekal v soorganizaciji Gospodarske zbornice Slovenije in SPIRIT Slovenija ter v sodelovanju z Veleposlaništvom Ukrajine v Sloveniji in mrežo EEN, preko zoom povezave. Ta bo na voljo prijavljenim podjetjem dan pred dogodkom tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj