Brezplačna delavnica - »Obdelava zvočnih posnetkov/programov«, Zagorje ob Savi

Brezplačna delavnica - »Obdelava zvočnih posnetkov/programov«, Zagorje ob Savi

08. 11. 2022

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 10. november 2022, ob 11.00 uri

Kraj: v predavalnici RCR-a (2. nadstropje), Podvine 36, Zagorje ob Savi

Vabljeni na brezplačno delavnico z naslovom: »Obdelava zvočnih posnetkov/programov«, ki bo potekala v četrtek, 10. novembra 2022, s pričetkom ob 11.00 uri. Delavnica bo potekala v predavalnici RCR-a (2. nadstropje), Podvine 36, Zagorje in bo trajala najmanj 4 šolske ure.

Za koga je delavnica?

Za podjetnike (tudi začetnike) in mala podjetja, ki želijo izdelovati in obdelovati avdio programe s kakršnim koli namenom - oglaševanje, predstavitev sebe, izdelka ali blagovne znamke, prodaja, poučevanje, pomoč itd.

Vsebina delavnice:

  • snemanje zvoka/videa,
  • pretvorba posnetka v drugo obliko (tudi morebitna pretvorba video datoteke v zvočno datoteko),
  • rezanje začetka oz. konca posnetka s programom VlcPlayer,
  • rezanje, lepljenje in podvajanje delov posnetka,
  • združevanje posnetkov v en posnetek,
  • urejanje posnetka (šum, čistost zvoka ipd.).
  • BONUS: snemanje (zvočnega) CD-ja, ki ga lahko predvajate v vsaki napravi tudi v starejšem/navadnem (avto)radiu - bolj za nostalgike in romantike po duši, a lahko pride tudi prav pri dodatni ponudbi strankam.

Delavnica bo praktična, kar pomeni, da bo kombinacija praktičnih prikazov in samostojnega dela, po potrebi s pomočjo predavatelja. Pomembno je, da imajo udeleženci s seboj svoj prenosni računalnik ali drugo elektronsko napravo, ki jo bodo uporabljali za obdelavo videev, saj bodo tako lahko sledili prikazom in delali samostojne vaje.

Na delavnici boste uporabljali orodja VLC media player (osnovno obrezovanje posnetka), fre:ac (pretvorba v zvočno datoteko ali med njimi), Audacity in programi zbirke Freemake (urejanje in obdelava posnetkov) ter DeepBurner (snemanje na CD-je). Vsi našteti programi so na voljo brezplačno in si jih lahko udeleženci predhodno ali na delavnici prenesejo in naložijo na svoj računalnik preko povezav (tako, da kliknejo na ime posamezne datoteke, ki že vključuje hiperpovezavo). Priporočajo da, če je le možno, vsak udeleženec to stori že pred začetkom delavnice. Udeleženci lahko uporabljajo tudi svoje programe/pripomočke, ki so jih navajeni in jih morda že uporabljajo, a predavatelj ne zagotavlja stoodstotno, da bo na voljo možnost pomoči, če se kaj zatakne.

Z vami bo Iztok Grilc - njegove želje so bile najprej usmerjene v raziskovalne vode, zato se je vpisal na študij fizike, ki ga je tudi uspešno končal. A že med študijem je ugotovil, da je na Tininem prevajalskem študiju bolj zanimivo, zato je z veseljem obiskoval prevajalske in jezikoslovne predmete. Še bolj pa se je našel v zadnjih letih študija, ko se je odločil za pedagoško smer - za poučevanje. Tu je združil svojo strast do razlaganja in predavanja ter psihologijo. Delal je na velikem številu področij - od prevajanja do poučevanja v šolah in zaporu, vse do dela v knjižnici, industriji, inštitutih in Evropskem svetu za raziskave. A na koncu je ugotovil, da so digitalni izdelki edina stvar, ki mu poleg izpolnjevanja karierne rasti omogoča tudi čas za zasebno in družinsko življenje. Udeležil se je delavnic in spletnih tečajev o izdelavi, trženju in prodaji digitalnih izdelkov, je pa tudi soavtor zelo uspešnih digitalnih izdelkov za učenje angleščine in nemščine - stinovtujino.com.

Udeležba je brezplačna.

Na delavnico se lahko prijavite do srede, 9. 11. 2022.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj