Brezplačna delavnica - »Na kaj mora biti podjetnik pozoren pri pripravi davčnega obračuna in prihajajoče novosti na davčnem področju za mikro in mala podjetja«, Zagorje ob Savi

Brezplačna delavnica - »Na kaj mora biti podjetnik pozoren pri pripravi davčnega obračuna in prihajajoče novosti na davčnem področju za mikro in mala podjetja«, Zagorje ob Savi

08. 11. 2022

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 7. december 2022, ob 9.00 uri

Kraj: v predavalnici RCR-a d.o.o., Podvine 36, Zagorje ob Savi

Vabljeni na brezplačno delavnico z naslovom: »Na kaj mora biti podjetnik pozoren pri pripravi davčnega obračuna in prihajajoče novosti na davčnem področju za mikro in mala podjetja«, ki bo potekal v sredo, 7. decembra 2022, s pričetkom ob 9.00 uri.

Delavnica bo potekala v predavalnici RCR-a d.o.o., Podvine 36, Zagorje ob Savi in bo trajala najmanj 4 šolske ure.

Na delavnici bodo udeleženci spoznali način priprave davčnega obračuna (razliko med davčnim obračunom pri podjetjih, ki ugotavljajo davčno osnovo na podlagi dejanskih odhodkov in podjetji, ki določajo davčno osnovo na podlagi normiranih odhodkov).

Podrobneje si bodo ogledali davčne olajšave, s poudarkom na investicijskih olajšavah, ki se lahko upoštevajo v davčnem obračunu podjetij, ki ugotavljajo davčno osnovo na podlagi dejanskih odhodkov.

Predstavljene bodo omejitve pri davčnih olajšavah. Udeleženci se bodo seznanili z najenostavnejšim načinom kalkulacije, ki jo lahko mikro podjetniki ob koncu leta naredijo in se odločijo, ali se jim izplača v novem poslovnem letu zamenjati način ugotavljanja davčne osnove.

Na koncu se bodo udeleženci seznanili tudi z aktualnimi davčnimi spremembami, s poudarkom na spremembi zakonodaje pri ugotavljanju davčne osnove podjetij, ki ugotavljajo davčno osnovo na podlagi normiranih odhodkov. Na izračunanih primerih bodo predstavljene razlike, ki jih spremenjena zakonodaja prinaša.

Z vami bo Jernej Leskovšek, ki ima na področju računovodskih in finančnih storitvah že 15 let delovnih izkušenj predvsem za mikro in mala podjetja, poleg tega si je podobne izkušnje nabiral že med študijem v tujini. Svoje bogate izkušnje bo z veseljem delil med udeleženci in odgovarjal na vsa morebitna zastavljena vprašanja.

Udeležba je brezplačna.

Na delavnico se lahko prijavite do torka, 6. 12. 2022.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj