Brezplačni delavnici Pospeševalnika #Web3, Nova Gorica

Brezplačni delavnici Pospeševalnika #Web3, Nova Gorica

28. 10. 2022

Datum: 10. november 2022

Kraj: Arctur d.o.o., Industrijska cesta 1a, Nova Gorica

Po uspešno izvedeni prvi delavnici (blockchain!) Pospeševalnika #Web3 boste nadaljevali z odkrivanjem novega sveta, ki ga ustvarjajo sodobne tehnologije Web3 ter iskali potenciale za nove poslovne in podjetniške zgodbe.

Tokrat se bosta zvrstili kar dve delavnici Pospeševalnika #Web3, in sicer se boste v dopoldanskem delu podali v svet računalništva v oblaku in »edge computinga«, v popoldanskem pa metaversa in priložnosti virtualizacije.

Na delavnici ste vabljeni prejemniki finančnih spodbud SPS (SK, SI-SK in P2, ki imajo aktivno pogodbo SPS) in mikro, mala in srednje velika podjetja, vključno s samostojnimi podjetniki, ki jih tematika sodobnih tehnologij zanima in bi si v prihodnosti želeli uporabiti finančne spodbude SPS.

1. delavnica: od 8.30 do 12.30 ure - Računalništvo v oblaku in edge computing

Tomi Ilijaš, direktor visokotehnološkega podjetja Arctur, in Samo Eržen, višji raziskovalni inženir (Arctur), vam bosta približala, na razumljiv način in s praktičnimi primeri iz različnih panog, tehnologiji računalništva v oblaku in edge computinga ter vam pomagala poiskati najbolj primerne podjetniške priložnosti za vaše podjetje.

Vsebina delavnice:

  • predstavitev tehnologij računalništva v oblaku (ang. cloud computing - CC) in edge computinga (EC),
  • praktični primeri uporabe CC in EC v različnih panogah,
  • raziskovanje možnosti uporabe CC in EC v podjetjih - delavnica z udeleženci po skupinah

2. delavnica: od 13.30 do 17.30 ure - Metaverse in podjetniške priložnosti virtualizacije

Dr. Urška Starc Peceny, vodja inovacij v podjetju Arctur in vodja Turizma 4.0 bo skupaj z Matevžem Strausem, vodjo Heritage+ (Arctur) in Dejanom Šucem, tehnološkim inovatorjem (Arctur) odprla razpravo, kaj to metaverse sploh je in kaj ponuja ter kako naj se slovenska podjetja pripravijo na poslovno uspešen vstop vanj.

Vsebina delavnice:

  • osnove metaversa (kaj to je, od kje sploh, zakaj se razvija, kaj pomeni za nas) in ključne lastnosti (uporabniška izkušnja, tehnološki predpogoji, povezane tehnologije (npr. blockchain, virtualizacija, tokenizacija, umetna inteligenca, AR/VR) …),
  • primeri metaversa v praksi (vstop vanje ter spoznavanje virtualnih svetov in načina delovanja) in pregled trenutno obstoječih rešitev,
  • primeri uporabe: kulturni turizem, proizvodnja industrija, srečanja in dogodki (MICE)
  • tipi poslovnih priložnosti za slovenska podjetja v metaversu (danes in v prihodnje) in kako se pripraviti na metaverse (intelektualna zaščita, digitalni dvojčki …),
  • delavnica: Moj posel v metaversu.

Več o delavnicah in programu #Web3.

Delavnici sta za udeležence brezplačni.

Prijave: Prijave zbirajo do torka, 8. novembra 2022. Število mest je omejeno.

Dodatne informacije: Za vse dodatne informacije so vam na voljo na e-naslovu: info@arctur.si.

Program Startup Plus sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike od 2014 do 2020.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj