Brezplačni dogodek - »Navdihujoče zgodbe uspešnih startuperk«, Maribor

Brezplačni dogodek - »Navdihujoče zgodbe uspešnih startuperk«, Maribor

18. 10. 2022

Datum: 19. oktober 2022, od 9.30 do 11.00 ure

Kraj: Ekonomsko-poslovna fakulteta (predavalnica P1.5), Razlagova ulica 14, Maribor

Kako se v svetu startupov in podjetništva znajdejo ženske? Ali ženski pristop prinaša prednosti? Je sploh drugačen? Ali pa lahko rečemo, da smo moški in ženske v startupu različno enaki?

Startup že dolgo ne velja za »moški posel«, vendar je neizpodbitno dejstvo, da je v startup svetu precej več moških kot žensk. Pa čeprav imajo te dokazano boljše čutne sposobnosti, ki so pomembne pri vodenju timov, prodaji ter organizaciji in vodenju v startupu nasploh.

Pokazali vam bodo, da v hitrem in drznem svetu startupov ni le moška družba. Med trmastimi startuperji so tudi gospodične in gospe. Predstavili vam bodo njihove podjetniške zgodbe.

S startuperkami se bo pogovarjal Urban Lapajne, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM.

Kdo je Špela Lukas?

Špela je soustanoviteljica podjetja Kokica, ki je pod blagovno znamko Pokica razvila prvo slovensko gourmet pokovko. Pripravljena je iz gensko nespremenjene koruze vrste »mushroom«, ki poči v veliko in okroglo pokovko. Počene so na vročem zraku in so pripravljene brez olja. Z ročno pripravljenimi prelivi so jim dodani različni slani in sladki okusi. Leta 2017 jim je s Pokico uspelo prepričati komisijo oddaje Štartaj Slovenija in nato vstopiti na police megamarketov Interspar. Danes jih najdemo tudi na mednarodnih trgih, vedno znova pa tudi presenetijo z novimi inovativnimi produkti.

Kdo sta Karmen Meze in Neža Mlakar?

Karmen in Neža sta si že kot majhni deklici dali »mezinčka«, da bosta enkrat, nekoč in nekje, nekaj počeli skupaj ter, da bosta to počeli s srcem in v tem tudi uspeli. Tako so mnogo let za tem nastale »La Popsike« sadni zamrznjeni deserti - lučke brez dodanega sladkorja, ki so osvojile srca številnih Slovencev. La Popsi družini so se kmalu pridružili La Popsi BonBoni, La Popsi Sorbeti in La Popsi Moon Meltsi, ki jih lahko najdete po celi Sloveniji in tudi v tujini.

Kdo je Urška Gačnik?

Urška je soustanoviteljica in COO startupa Gridtech, ki je razvil produkt ElderOn. Gre za rešitev, ki omogoča domovom za starejše optimizirati poslovanje predvsem v nočnem času. S pomočjo učljivega sistema ElderOn lahko domovi za starejše v nočnem času z manj osebja in posledično nižjimi stroški zagotovijo boljšo kakovost oskrbe in varnost stanovalcev v domu ter zadostijo zakonsko določenim delovnim normativom. Sistem ElderOn zajema senzor, ki se ga namesti pod vzmetnico, brezžično komunikacijo z oblakom, učljive adaptivne algoritme ter sistem obveščanja osebja v primeru zaznave potencialno nevarne situacije preko obstoječe SOS infrastrukture.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj