Brezplačna spletna delavnica - »Napotitev delavcev na delo na Hrvaško«

Brezplačna spletna delavnica - »Napotitev delavcev na delo na Hrvaško«

27. 09. 2022

Datum: 28. september 2022, od 13.00 do 14.30 ure

Kraj: na spletu

Številna slovenska podjetja iščejo poslovne priložnosti v tujini in Hrvaška je Slovencem najlažje dostopni trg, tudi zaradi skupne zgodovine in razumljivega jezika.

Predno vstopate na trg druge države se je potrebno pozanimati o pogojih poslovanja v tej državi. Priložnosti za delo in poslovanje na Hrvaškem je veliko, predvsem na področju gradbeništva.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor v sklopu projekta SPOT Svetovanje Podravje organizira delavnico s sledečo vsebino:

  • Zakonodajni okvir poslovanja na Hrvaškem (osnovne informacije glede »davčnih« obveznosti, višina DDV-ja, davkov, prispevkov; statusna organiziranost - kakšne oblike podjetij poznamo na HR in kako ustanoviti podjetje na HR),
  • Poslovanje na Hrvaškem (pogoji poslovanja, obveznosti, predhodna pridobitev in ureditev dokumentov, s primeri na posameznih dejavnostih, in sicer najbolj izpostavljenih dejavnostih, po katerih je največje povpraševanje)
  • Napotitev delavcev (obveznosti in postopki)
  • Pridobitev hrvaške davčne številke
  • Podporne institucije
  • Vprašanja in odgovori

Predavateljica: Janja Starc, direktorica/sekretarka OOZ Krško s številnimi referencami predavanja iz tega področja (OOZ Krško in ostale institucije v Krškem, OOZ Novo mesto, OOZ Škofja Loka, RA Obsotelje-Kozjansko, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, SPOT Celje, GZS Koper, itd.), ustanovitev obrtno-podjetniške zadruge s sedežem v Zagrebu, podpis sporazumov o poslovnem sodelovanju z institucijami na Hrvaškem, organiziranje in izvedba številnih dogodkov, B2B srečanj, poslovnih konferenc (tudi na 50. MOS-u v Celju, kjer sem pripravila in izvedla Slovensko-hrvaški poslovni forum z udeležbo in podporo Vlade RH in slovenskih ministrstev in številni drugi dogodki), pobudnica in organizatorka ter moderatorka prvega bilateralnega srečanja slovenskega in hrvaškega gospodarskega ministra.

Udeležba je brezplačna.

Prijavite se lahko do torka, 27. septembra 2022.

Dodatne informacije in prijave

»Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.«

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj