Brezplačni dogodek - »EIT Funding Synergy ADRIA« (Zagreb, Hrvaška)

Brezplačni dogodek - »EIT Funding Synergy ADRIA« (Zagreb, Hrvaška)

13. 09. 2022

Datum: 20. september 2022, ob 11.30 uri

Kraj: Zagreb (Ministry of the regional development and EU funds), Miramarska cesta 22, Zagreb in na spletu

EIT Funding Synergy ADRIA naslavlja ovire za doseganje sinergij med obstoječimi finančnimi viri in mehanizmi na različnih ravneh - evropski, nacionalni, javni in zasebni - za financiranje prebojnih inovacij in poslovnih idej na področjih oskrbe, predelave in uporabe surovin, ki bodo omogočile uresničitev zavez  iz evropskega zelenega dogovora in spodbudile krožno gospodarstvo v regiji.

Dogodek bo odprla panelna diskusija o možnosti sinergij pri financiranju surovinskega sektorja, ki ji bodo sledile predstavitve izbranih finančnih mehanizmov relevantnih za surovinski sektor, podkrepljene s praktičnimi primeri razvojnih poti izbranih projektov. Dogodek bo zaokrožila panelna diskusija z vpogledom v možne rešitve financiranja za surovinski sektor.

Dogodek je namenjen nosilcem idej, inovacij in projektov v podjetjih iz Slovenije in Hrvaške, ki potrebujejo javna nepovratna sredstva za financiranje razvoja poslovnih idej do vstopa na trg, odločevalcem javnega financiranja v Sloveniji in na Hrvaškem ter strokovnim združenjem, povezana s surovinskim sektorjem.

Dogodek je mednaroden in bo potekal v angleščini, gosti ga Ministrstvo za regionalni razvoj in EU sklade (MRRFEU) Republike Hrvaške v partnerstvu s soustanoviteljema Regionalnega Centra Adria (EIT RawMaterials) Geološkim zavodom Slovenije (GeoZS) in Zavodom za gradbeništvo Slovenije (ZAG) in v sodelovanju s partnersko Univerzo v Zagrebu, Rudarsko geološko naftno fakulteto.

Program dogodka

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj