Brezplačno usposabljanje ABC podjetništva na Gorenjskem

Brezplačno usposabljanje ABC podjetništva na Gorenjskem

13. 09. 2022

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum in kraj:

  • 4. modul: Digitalizacija poslovanja - 10. in 11. november 2022, od 9.00 do 13.00 ure - na spletu preko aplikacije ZOOM
  • 5. modul: Pravno formalni vidiki delovanje podjetja - 14. in 16. november 2022, od 9.00 do 13.00 ure - predavanje v živo v prostorih GZS, regionalna zbornica Gorenjska, Bleiweisova 16, Kranj

V okviru projekta SPOT Svetovanje Gorenjska bodo v mesecu oktobru začeli z izvajanjem Usposabljanja ABC podjetništva na Gorenjskem. Usposabljanje je namenjeno vsem potencialnim podjetnicam in podjetnikom ter podjetnicam in podjetnikom začetnikom. Za podjetnika začetnika/podjetnico začetnico se smatrajo podjetniki, ki so s svojo podjetniško potjo začeli v letu 2022 in kasneje.

Namen usposabljanja je opolnomočiti omenjene ciljne skupine s strokovnimi vsebinami povezanimi z začetkom podjetniške poti. Program usposabljanja ABC podjetništva bo potekal v petih modulih. Vsak modul bo obsegal minimalno 10 šolskih ur, razdeljenih v dva dni in bo zajemal tako predavanja kot samostojno delo. Sestavljen bo tako, da bodo udeleženci pridobili dober pregled nad tem kako se pripraviti na samostojno podjetniško pot.

Udeležijo se ga lahko omenjene ciljne skupine ne glede na regijo iz katere prihajajo. Zaželeno je, da se prijavite na vseh 5 modulov. Vsak modul je sestavljen iz dveh delov. Za uspešno usposabljanje in prejetje potrdila o usposabljanju je nujna udeležba na vseh 5-ih modulih v obeh delih vsakega modula.

Poseben poudarek usposabljanja bo namenjen PODJETNICAM ZAČETNICAM, saj se bodo slednje po opravljenem usposabljanju, lahko prijavile na Natečaj za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic 2023, ki ga bo razpisala SPIRIT Slovenija, javna agencija. Za uspešno prijavo na natečaj bodo prijaviteljice potrebovale obvezno prilogo »potrdilo o usposabljanju« na vseh 5-ih modulih. Upravičene prejemnice bodo podjetnice začetnice, ki so v letu 2022 in bodo v letu 2023 registrirale svoje podjetje (d.o.o. ali s.p.) in so uspešno zaključile celotno usposabljanje ABC podjetništva (vsi moduli) ter so se s svojo predstavitvijo poslovnega modela uvrstile med prvih 100 najbolje ocenjenih.

Opis razpisanih modulov ter termini izvajanja

(Prijavite se na vsak modul posebej, ki obsega 2 dni)

4. modul: Digitalizacija poslovanja -na spletu preko aplikacije ZOOM

Datum: 10. in 11. november 2022, od 9.00 do 13.00 ure - na spletu preko aplikacije ZOOM

Namen modula je, da udeleženci spoznajo in se naučijo uporabljati tako brezplačna kot plačljiva spletna orodja in omrežja za trženje svojih produktov in storitev. Skozi modul spoznajo osnove Google Analytics (ter ostale možnosti za spremljanje učinkovitosti aktivnosti na spletu) in izvejo kje in kako lahko na spletu tržijo svoje produkte.

Prijava: prijava za potencialne podjetnike / prijava za podjetnike začetnike

5. modul: Pravno formalni vidiki delovanje podjetja- predavanje v živo v prostorih GZS, regionalna zbornica Gorenjska, Bleiweisova 16, Kranj

Datum: 14. in 16. november 2022, od 9.00 do 13.00 ure

Predstavljeni bodo glavni vidiki finančnega poslovanja: izdaja računov, knjiženje, obveznosti do države (davki, DDV, prispevki) in letna poročila. Predstavljena vam bo krovna zakonodaja, ki jo mora poznati vsak podjetnik. Potencialni podjetnik se bodo seznanili z osnovami računovodstva.

Prijava: prijava potencialni podjetniki / prijava podjetniki začetniki

Udeležba na Usposabljanjih ABC podjetništva je brezplačna. Vse zainteresirane vabijo, da se na usposabljanje prijavijo preko zgoraj podanih linkov za vsak modul posebej (ločeno za podjetnike in potencialne podjetnike).

Za dodatne informacije se obrnite na SPOT Svetovanje Gorenjska:

Kontaktni osebi za modul 1, 2 in 3: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske:

Kontaktna oseba za modul 4: Razvojna agencija Sora d.o.o.:

Kontaktna oseba za modul 5: GZS, Regionalna zbornica Gorenjska:

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj