V Ljubljani odprli novo tehnološko središče

V Ljubljani odprli novo tehnološko središče

06. 09. 2022

2 1
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 2.9.2022, www.sta.si

V ljubljanskem BTC je vrata odprlo novo tehnološko središče Ljubljana.tech, namenjeno tesnejšemu povezovanju posameznikov in podjetij, delujočih znotraj tehnološkega sektorja. Središče bo v prvem letu gostilo več kot 50 dogodkov, med njimi konference, hackathone in predavanja priznanih strokovnjakov, obljubljajo ustanovitelji.

Novo tehnološko središče Ljubljana.tech je nastalo zaradi številnih izzivov, s katerimi se srečuje tehnološki sektor v Sloveniji.

V Evropi danes primanjkuje 800.000 zaposlenih v tehnološkem sektorju, v Sloveniji pa bo glede na raziskave v naslednjih petih letih 50 odstotkov tehnoloških podjetij potrebovalo dvojni kader, kot ga imajo danes. Zato želijo mladim približati potencial, ki ga prinaša delo v tem sektorju.

Gre za eno najbolj fleksibilnih panog za zaposlene in edino industrijo, kjer lahko s formalno izobrazbo ali brez nje opravljaš delo na visoko plačani ravni. Mladi v tehnološki industriji to dosegajo med 25. in 30. letom starosti.

Poleg mladih želijo prek različnih dogodkov, iniciativ in poletnih taborov ozavestiti tudi že obstoječo generacijo strokovnjakov v industriji oz. povezati trenutno močno razpršene posamezne skupnosti. Posameznikom želijo predstaviti, da tehnološka industrija ni le programersko delo, ampak gre za ogromno različnih vlog, povezanih s podatki, uporabniki, kakovostjo dela, organizacijo ekip, in jim to predstaviti že v mlajših korakih, ko se odločajo za izobraževanje v srednji šoli in fakulteti.

Več o tem

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj