Brezplačna spletna delavnica - »Snemanje (osnovna), obdelava in objava videev«

Brezplačna spletna delavnica - »Snemanje (osnovna), obdelava in objava videev«

06. 09. 2022

Datum: 15. september 2022, od 10.00 do 13.00 ure

Kraj: na spletu preko aplikacije Yealink meeting

Vabljeni na brezplačno spletno delavnico na temo: »Snemanje (osnovna), obdelava in objava videev«, ki bo potekala v četrtek, 15. septembra 2022, s pričetkom ob 10.00 uri.

Vsebina delavnice:

  • Snemanje videev - slike, računalniškega zaslona ali kombinacije obojega;
  • (osnovna) obdelava videev z brezplačnima programoma »VLC media player« in »handbrake«;
  • Objava videev na platformah Youtube in Vimeo;
  • Objava videev na drugih platformah - DropBox in Google Drive;
  • DODATEK: dovoljen prenos videev s spleta (YouTube) z brskalnikom Firefox.

Delavnica bo praktična, kar pomeni, da bo kombinacija predavanja in praktičnega dela. Zaželeno je, da imajo udeleženci vsaj eno orodje za snemanje (na delavnici boste snemali z brezplačnim orodjem Loom) ter račun za Youtube in Vimeo. Lahko pa udeleženci uporabljajo tudi svoje programe/pripomočke, ki so jih navajeni oz. na koncu prenesejo video na platformo, kjer že imajo ustvarjen račun ali jo celo že uporabljajo.

Z vami bo Iztok Grilc - njegove želje so bile najprej usmerjene v raziskovalne vode, zato se je vpisal na študij fizike, ki ga je tudi uspešno končal. A že med študijem je ugotovil, da je na Tininem prevajalskem študiju bolj zanimivo, zato je z veseljem obiskoval prevajalske in jezikoslovne predmete. Še bolj pa se je našel v zadnjih letih študija, ko se je odločil za pedagoško smer - za poučevanje. Tu je združil svojo strast do razlaganja in predavanja ter psihologijo. Delal je na velikem številu področij - od prevajanja do poučevanja v šolah in zaporu, vse do dela v knjižnici, industriji, inštitutih in Evropskem svetu za raziskave. A na koncu je ugotovil, da so digitalni izdelki edina stvar, ki mu poleg izpolnjevanja karierne rasti omogoča tudi čas za zasebno in družinsko življenje. Udeležil se je delavnic in spletnih tečajev o izdelavi, trženju in prodaji digitalnih izdelkov, je pa tudi soavtor zelo uspešnih digitalnih izdelkov za učenje angleščine in nemščine - stinovtujino.com.

Udeležba je brezplačna.

Na delavnico se lahko prijavite do srede, 14. 9. 2022.

Dodatne informacije in prijave

Dogodek se izvaja v okviru operacije SIO 2020-2022.

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj