SPIRIT Slovenija vabi na poslovno konferenco na temo trajnostnega poslovanja

SPIRIT Slovenija vabi na poslovno konferenco na temo trajnostnega poslovanja

14. 06. 2022

Vir in informacije: SPIRIT Slovenija, javna agencija, 13. 6. 2022, www.spiritslovenia.si

Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s Podjetniškim centrom Pegasus pripravlja poslovno konferenco z naslovom: »Kdo sedi na prestolu trajnosti?«, ki bo potekala v sredo, 15. junija 2022, ob 17. uri na Ljubljanskem gradu. Na njej bodo med drugim poskusili odgovoriti tudi na vprašanje, če je v slovenski podjetniški realnosti trajnost zgolj kratkoročni interes ali dolgoročna iskrena zaveza.

Na konferenci bo svojo zgodbo predstavilo tudi uspešno slovensko podjetje Hoorey studios, ki se ukvarja s personaliziranimi knjigami za otroke in je med drugim tudi ambasador slovenskega gospodarstva v okviru kampanje Grene. Creative. Smart, ki jo vodi SPIRIT Slovenija.

Sledila bo okrogla miza, na kateri bodo Alenka Hren in Adriana Rejc Buhovac, SPIRIT Slovenija, članici ekspertne skupine in Robert Ličen, Podjetniški center PEGASUS z udeleženci delili osebne in poslovne lekcije vsaj 70 slovenskih podjetij in zaposlenih, ki jim jih je prinesel proces trajnostne strateške transformacije v obdobju 2018 – 2022. V pogovoru, ki bo sledil, bodo udeleženci spoznali podjetja in posameznike (Zeliščni vrt in kmetija Majnika, Hiša Vin Kokol, Posestvo Sončni raj), katerih izdelki so rezultat pridnih rok in spoštljivega in odgovornega odnosa do zemlje.

Preko spleta bo prisotne nagovoril priznani okoljski podjetnik, futurist in avtor Ed Gillespie, ki bo opozoril na pomembna in neizbežna vprašanja, ki jih v teh transformacijskih časih ne smejo zaobiti starši, podjetniki, prijatelji ter splošno kot gradniki boljše prihodnosti. Na koncu bo tudi čas za druženje in izmenjavo izkušenj med udeleženci.

Podroben program in prijavnica na poslovno konferenco sta na voljo tukaj.

*Dogodek je brezplačen in bo delno potekal v angleškem jeziku. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

*****

SPIRIT Slovenija je že leta 2016 začel izvajati program strateške trajnostne transformacije slovenskih podjetij. Program je postavil prvo slovensko prakso na področju trajnostne strateške transformacije podjetij in bil podlaga za nadaljnje podporne ukrepe na tem področju. Do 2022 se je tako v celovit program trajnostne strateške transformacije vključilo že več kot 70 slovenskih malih in srednje velikih podjetij. Agencija tako v jeseni 2022 štarta z novim 4-letnim obdobjem podpore podjetjem pri trajnostni in krožni poslovni transformaciji, s ciljem vključiti dodatno vsaj 200 podjetij.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj