Avstrija odpravila vse omejitve za vstop v državo

Avstrija odpravila vse omejitve za vstop v državo

17. 05. 2022

2 0
Koristnost članka
2 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: STA, 16. 5. 2022, www.sta.si

Avstrija s 16. majem 2022 odpravlja vse omejitve za vstop v državo, ki so jih uvedli zaradi epidemije covida-19. Za vstop v državo ni več potrebno izpolnjevanje pogoja PCT.

Avstrijsko zdravstveno ministrstvo je odločitev sprejelo v petek zvečer, odpravo omejitev pa so utemeljili s trenutnimi epidemiološkimi razmerami. Do zdaj veljavna pravila v zvezi z območji, kjer so razširjene različice virusa, sicer ostajajo, a trenutno na seznamu teh območij ni nobene države.

Če bi se kje pojavila kakšna nova različica novega koronavirusa, pa lahko avstrijske oblasti takšno državo hitro uvrstijo na seznam ter uvedejo omejitve za prihod iz nje, so pojasnili. Maske v državi niso obvezne v trgovinah z nenujnim blagom, medtem ko so v trgovinah z nujnim blagom, kot so na primer trgovine z živili, lekarne in drogerije, še naprej obvezne maske tipa FFP2. Enako velja za javna prevozna sredstva. Doslej je bilo za vstop v Avstrijo potrebno potrdilo o cepljenju proti covidu-19 ali prebolelosti oziroma negativen izvid testa na novi koronavirus.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj