Brezplačna spletna delavnica - »Krepitev znanstvene odličnosti z ukrepi Obzorje Evropa - ERA talenti in ERC projekti za spodbujanje sinergij raziskav«

Brezplačna spletna delavnica - »Krepitev znanstvene odličnosti z ukrepi Obzorje Evropa - ERA talenti in ERC projekti za spodbujanje sinergij raziskav«

10. 05. 2022

Datum: 7. junij 2022, od 9.30 do 12.00 ure

Kraj: na spletu

Vljudno vabljeni/e na brezplačno spletno delavnico z naslovom: »Krepitev znanstvene odličnosti z ukrepi Obzorje Evropa - ERA talenti in ERC projekti za spodbujanje sinergij raziskav«, ki bo potekala v torek, 7. junija 2022, od 9.30 do 12.00 ure.

Na delavnici bodo predstavili obe shemi, tudi z vidika možnih sinergij za slovenske raziskovalne organizacije in za ne-akademsko sfero.

ERA talenti in shema ERC za spodbujanje sinergij raziskav sta pomembni orodji za krepitev znanstvene odličnosti in izboljšanje povezav znotraj akademskega sektorja ter med akademskim in ne-akademskim sektorjem.

ERA talenti spadajo v horizontalni steber: Širitev sodelovanja in krepitev evropskega raziskovalnega prostora, cilj sheme pa je povečati interoperabilnost karier in zaposljivost raziskovalnih in inovativnih talentov v različnih sektorjih, s težiščem v državah, ki zaostajajo na področju raziskovalne in inovacijske učinkovitosti ter uspešnosti. Glavni pričakovani učinki sheme so krepitev človeških virov, izpopolnjevanje in vseživljenjsko učenje v raziskavah in inovacijah, izboljšanje zmogljivosti ter krepitev sodelovanja med raziskovalnimi organizacijami ter drugimi organizacijami izven raziskovalne oziroma akademske sfere za razvoj trajnostne kariere kadrov.

ERC projekti za sinergije raziskav spadajo v okvir prvega stebra Odlična znanost/Evropski raziskovalni svet in so namenjeni podpori majhni skupini glavnih raziskovalcev pri skupnem reševanju ambicioznih raziskovalnih problemov, ki jih ni mogoče obravnavati s posamezno raziskovalno skupino. Projekti za sinergijo raziskav naj bi vodili k pomembnemu napredku obstoječega znanja, ki izhaja na primer iz navzkrižnega oplajanja znanstvenih področij, iz novih obetavnih smeri raziskovanja ali novih metod in tehnik, vključno z nekonvencionalnimi pristopi in raziskavami.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Spletno povezavo bodo prijavljeni prejeli dan pred dogodkom.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj