Brezplačno spletno dvodnevno usposabljanje - »Krožno gospodarstvo in zakaj stopiti na to pot«

Brezplačno spletno dvodnevno usposabljanje - »Krožno gospodarstvo in zakaj stopiti na to pot«

03. 05. 2022

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Datum: 4. in 5. maj 2022, od 9.00 do 13.00 ure

Kraj: na spletu preko aplikacije ZOOM

SPOT Svetovanje Koroška vabi na brezplačno spletno dvodnevno usposabljanje, ki je namenjeno delujočim podjetjem, ki zasledujejo dolgoročni trajnostni razvoj in rast na področju dejavnosti kjer delujejo ob minimalnih okoljskih učinkih in skrbnemu ravnanju z naravnimi resursi.

Krožna ekonomija in trajnostni razvoj sta poleg digitalizacije glavna strateška cilja EU in tudi Slovenije, zaradi tega se tudi njihove zahteve intenzivno implementirajo v vse zakonodaje ter tudi na področja financiranja projektov in investicij.

Jasno merjeni rezultati krožne ekonomije in trajnostnega razvoja so zahtevani s strani bank in investitorjev, prav tako finančni mehanizmi EU in Slovenije dostop do povratnih in nepovratnih finančnih sredstev pogojujejo z jasnimi, merjenimi in dokazljivimi rezultati prehoda v krožno ekonomijo.

Vsebina:

  • kaj je krožna ekonomija kot eno od glavnih orodij trajnostnega razvoja,
  • zakaj je potreben prehod,
  • kratkoročni in dolgoročni riziki, ki jih implementacija krožne ekonomije naslavlja,
  • poslovne priložnosti, ki jih ponuja,
  • pregled slovenskih in mednarodnih primerov dobrih praks,
  • snovanje strategije za implementacijo krožne ekonomije v podjetje, izdelek ali storitev,
  • delo in svetovanje na konkretnem izzivu, ki si ga bodo udeleženci zastavili.

Izvajalka: Mojca Markizeti, vodja trajnostnega razvoja in regulative, Iskraemeco d.d.

Mojca Markizeti ima 20 let izkušenj z implementiranjem načel trajnostnega razvoja v podjetja in skupnosti, z razvojem poslovnih strategij, managementom sprememb v podjetjih, managementom inovacij. Po delu v okviru Varuha človekovih pravic Slovenije je vodila mrežo UNGC za Slovenijo, kjer je bila v vlogi svetovalke za trajnostne poslovne strategije podjetij, pa tudi kot svetovalka za oblikovalce politik in državne strategije trajnostnega razvoja. Že šesto leto dela kot vodja trajnostnega razvoja in regulative v Iskraemeco, d.d, kjer je strateški partner vodstvu podjetja. Podjetje Iskraemeco je del verige vrednot v energetskem managementu - in ravno tu se mora zgoditi največja sprememba, če želimo doseči globalne cilje razogljičenja in ohraniti kakovost življenja za naslednje generacije. Energetska učinkovitosti je ključni izziv tega desetletja in inovativnost je še večjega pomena kot sicer. Pod njenim vodstvom je Iskraemeco zasnoval projekt Zeleni Pingvin, ki je bil s strani Climate-KICa (EU Innovation huba na področju klimatskih sprememb) med 120 idejami s celega sveta, izbran med tri najbolj transformativne ideje leta 2020. Brezpogojno verjame v sinergije med kreativnostjo ljudi in zmogljivostjo tehnologije, v potenciale »no-box« razmišljanja.

Dvodnevni spletni dogodek, ki bo potekal 4. in 5. maja 2022 na spletni platformi ZOOM.

Prijavite se lahko do torka, 3. 5. 2022.

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj