Posvetovanje o obdobju neškodljivega razkritja, pravici poprejšnje uporabe in nasprotujočih si prijavah

Posvetovanje o obdobju neškodljivega razkritja, pravici poprejšnje uporabe in nasprotujočih si prijavah

19. 04. 2022

Vir in informacije: Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino, 4. 4. 2022, www.gov.si

Na 53. Odboru za patentno pravo, so se države članice Evropske patentne organizacije (EPO) dogovorile, da s pomočjo Evropskega patentnega urada (EPU) izvedejo usklajena nacionalna posvetovanja o obdobju neškodljivega razkritja (angleško »grace period«), pravici poprejšnje uporabe in nasprotujočih si prijavah.

Posvetovanje bo potekalo s pomočjo skupnega posvetovalnega dokumenta, katerega namen je zbrati povratne informacije evropske zainteresirane javnosti v zvezi s predlaganimi rešitvami, ki urejajo omenjena področja.

Posvetovalni dokument vsebuje uvodno pojasnilo o mednarodnem usklajevanju materialnega prava, razlago področij posvetovanja (imunitetno obdobje, pravica poprejšnje uporabe in nasprotujoče si prijave), opis organizacij, ki so pripravile predloge, tabele s povzetkom predlogov, vprašalnik in predstavitev predlogov Industrijske trilaterale ter Mednarodne zveze odvetnikov za intelektualno lastnino in Mednarodnega združenja za zaščito intelektualne lastnine. EPU bo na podlagi zbranih odgovorov pripravil konsolidirano poročilo, ki bo odražalo prispevke evropske zainteresirane javnosti, kar bo omogočalo nadaljnja pogajanja EPO v okviru skupine B+ pri mednarodnem usklajevanju omenjenih treh področij.

Urad RS za intelektualno vabi zainteresirana podjetja, da izpolnijo vprašalnik v skupnem posvetovalnem dokumentu in odgovore v angleščini pošljejo na e-naslov: sipo@uil-sipo.si. Zbrani odgovori bodo anonimizirani in poslani na EPU.

Rok za pošiljanje izpolnjenega vprašalnika je 25. 5. 2022.

Poziv je objavljen tukaj.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da Ne



Nazaj