Gospodarsko ministrstvo namenja 44 milijonov evrov za digitalno preobrazbo

Gospodarsko ministrstvo namenja 44 milijonov evrov za digitalno preobrazbo

05. 04. 2022

1 0
Koristnost članka
1 oseb je članek označilo kot koristen.

Vir in informacije: Gospodarska zbornica Slovenije, Zbornica računovodskih servisov, 21. 3. 2022, www.gzs.si/zbornica_racunovodskih_servisov

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v petek, 18. marca 2022 v Uradnem listu RS objavilo Javni razpis za digitalno transformacijo podjetij (JR Digit NOO), ki bo podprl projekte konzorcijev, usmerjene v tehnološko krepitev prek uporabe naprednih tehnologij z učinkom na okoljsko trajnost ter dvigovanje digitalnih kompetenc.

Projekti se morajo osredotočati na napredne tehnologije, kot so na primer robotika in avtomatizacija procesov, internet stvari, umetna inteligenca, transformacija odločevalskih sistemov (vključno s kibernetsko varnostjo), blockchain tehnologije in tehnologije distribuiranih zapisov. Okvirna višina nepovratnih sredstev, ki je na razpolago za sofinanciranje upravičenih stroškov, je 44 milijonov evrov. Na posamezni konzorcijski projekt lahko pridobite med 1 do 2,2 milijona evrov nepovratnih sredstev.

Delež sofinanciranja upravičenih stroškov za posamezno podjetje v konzorciju je različen glede na njegovo velikost in vrsto stroška, giblje se med 15 % in največ 70 %. Rok za oddajo vlog je 28. 4. 2022.

Podrobnosti si lahko ogledate v povzetku javnega razpisa.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj