Vas zanima avstrijski trg?

Vas zanima avstrijski trg?

29. 03. 2022

Vir in informacije: Izvozno okno, 3. 3. 2022, www.izvoznookno.si

Avstrija ima eno najbolj stabilnih gospodarstev v Evropi. Ima zelo močno mrežo izvozno usmerjenih malih in srednje velikih podjetij, visoke akademske standarde, veliko pa vlaga tudi v raziskave in razvoj.

Priložnosti za slovenska podjetja

Avstrijsko tržišče ponuja številne priložnosti za slovenske izvoznike, še posebej v segmentih:

  • Napredna proizvodnja. Avstrijska vlada je v letu 2018 objavila tehnološki načrt „Plattform Industrie 4.0“, ki je ključnega pomena za prihodnost napredne avstrijske proizvodnje. Ti trendi predstavljajo priložnosti za izvoznike, da avstrijskim podjetjem zagotovijo ključne rešitve/tehnologije v industriji 4.0, kot so vizualizacija in simulacija, pametni stroji in roboti, pametna logistika in kibernetska varnost.
  • Medicinska oprema. Vse večji prodor HealthIT-aima široke posledice na trg medicinske opreme, saj interoperabilnost in napredne komunikacijske možnosti postajajo standardne zahteve za celo vrsto medicinskih pripomočkov.
  • Farmacevtski izdelki. V Avstriji so izdatki za zdravila na prebivalca med najvišjimi na svetuin naj bi se v naslednjih letih povečeval po 3,3 % povprečni letni stopnji. Dejavniki, ki najbolj vplivajo na avstrijski farmacevtski trg, so staranje prebivalstva, hiter napredek v farmakološki tehnologiji in omejitve stroškov, ki jih uveljavljajo avstrijske javne zavarovalnice.

Zanima me udeležba v okviru programa Strateško na avstrijski trg

Javna agencija SPIRIT Slovenija načrtuje izvedbo delavnic na temo medkulturnih razlik, zakonodaje in davčne politike v Avstriji, marketinga in prodaje ter področja distribucije ter načinov pridobivanja direktnih kontaktov. Ob zaključku programa je predviden tudi študijski obisk avstrijskega trga.

Vsebine bodo predstavili izkušeni strokovnjaki, ki dobro poznajo avstrijski trg in v Avstriji tudi živijo. V okviru progama bodo predstavljen tudi izkušnje nekaterih majhnih slovenskih podjetij, ki že uspešno poslujejo na avstrijskem trgu.

V kolikor razmišljate o vstopu ali širitvi poslovanja na tem bližnjem stabilnem trgu, se nam pridružite na spletnih seminarjih, ki bodo predvidoma potekali v aprilu in maju, ko je predviden tudi študijski obisk trga.

Prijave bomo predvidoma pričeli zbirati konec marca, interes za udeležbo pa lahko podate že sedaj na tej povezavi.

Ali se vam je zdel članek koristen? Da NeNazaj